22.11.18
Futbol Sala

Catalunya-Marroc, sinònim de gesta (5-5)

La selecció sub-20 aixeca un 2-5 advers quan faltaven 7 minuts, amb un gol a 5 segons per al final, i es guanya el dret de jugar els quarts de final del mundial de futbol sala contra Sud-àfrica

Fa nou mesos, la selecció catalana es va proclamar campiona d’Europa sub-20 de futbol sala en transformar un 0-3 advers a la mitja part -i un 2-4, minuts més tard- en un empat decisiu (6-6) contra el Marroc. Contra el mateix rival, i en una situació encara més complicada, Catalunya ahir va tornar a culminar una remuntada inversemblant, en sumar un altre punt (5-5) amb sabor de victòria contra els africans. El premi és poder jugar els quarts de final del mundial de Valledupar (Colòmbia) contra Sud-àfrica (divendres, 22.30 h). Un rival que, malgrat la seva qualitat, no suposa una amenaça tan severa com els equips sud-americans, l’enquadrament amb els quals hauria estat inevitable en cas de derrota en la tercera jornada.

Una acció del Catalunya-Marroc sub-20 del mundial de Colòmbia 2018, a Valledupar.
Una acció del Catalunya-Marroc sub-20 del mundial de Colòmbia 2018.

Agressivitat contra inspiració
A només 7 minuts per al final, l’equip de Jordi Castejón perdia amb claredat (2-5) i, a més, s’havia quedat sense la participació de tres jugadors: un per lesió i els altres dos, per sengles clares agressions al porter i al capità de Catalunya. Amb els nervis a flor de pell -també pel fet que l’avantatge del Marroc no s’adeia amb el rendiment mostrat sobre la pista-, la selecció va saber convertir la indignació per l’agressivitat rival en energia positiva, fins al punt de ser capaç de capgirar el destí. Un altre petit miracle esportiu, inspirat també en la victòria agònica i decisiva contra Bolívia, que marca fins a quin punt el combinat català pot ser capaç de superar qualsevol obstacle.

Només sobren 5 segons
El primer punt clau per a la remuntada va ser el 3-5 de Daniel Sobreroca, que va arribar només un minut més tard que la darrera diana marroquina.  També va ser decisiva la capacitat de conjugar la rauxa del moment amb la serenitat i el bon futbol sala. Però res no hauria estat possible si el lleidatà Marc Melich no hagués trobat el camí de la xarxa a 5 segons per al final. L’esclat d’emoció després del gol va ser indescriptible, per a uns jugadors que poc abans havien hagut de gestionar la ràbia i desesperació per les ocasions perdudes i, sobretot, per la sang sobre la pista del porter Víctor Pans i del capità Aiax Claus

Els jugadors de la selecció catalana sub-20 de futbol sala, eufòrics per l'empat contra el Marroc al mundial de Colòmbia 2018, a Valledupar.
Els jugadors de la selecció catalana sub-20 de futbol sala, eufòrics.

 Fitxa tècnica

Catalunya: Pans, Claus, De Castro, Adroher (1), Pérez, San José, Gibert, Melich (2), Hens, Pascual, Sobreroca (2) i Gutiérrez.
Marroc: Nasiri, Darkoki, Talbi, Abzar, Akar, Zalaiaf, Benlou (3), Joado, Ochbarri, Lkiya (2), Elabbouti i Bouzid (1).
Gols: 0-1, m. 1, Lkyia; 1-1, Sobreroca; 1-2, m.14, Bouzid; 2-2, m. 17, Melich; 2-3, m. 25, Lkiya; 2-4, m. 28, Benlou; 2-5, m. 33, Benlou; 3-5, m. 34, Sobreroca; 4-5, m. 38 ,Adroher i 5-5, m. 39:55, Melich.
Àrbitres: José Amaya (Colòmbia) i Leandro Moura (Brasil). Targetes vermelles a Zalaiaf i Gutiérrez.
Incidències: Partit celebrat al Coliseo Cubierto Julio Monsalvo Castilla de Valledupar, corresponent a la tercera jornada del grup A, última de la primera fase.