21.11.18
Futbol Sala

Catalunya planta cara a la campiona, l’Argentina (1-2)

La selecció sub-20 de futbol sala s’ha quedat a un pas de puntuar, en disposar d’un doble penal per empatar en l’últim minut, i es jugarà l’accés als quarts de final contra el Marroc (19.30 h)

Catalunya ha fet un pas endavant més en la seva projecció internacional com a selecció de futbol sala durant el mundial sub-20 de Valledupar (Colòmbia). Ha plantat cara a la vigent campiona, l’Argentina, i fins i tot hi hauria pogut empatar si Joan Gibert hagués transformat un doble penal en l’últim minut. Malgrat la derrota (1-2), el combinat que entrena Jordi Castejón ha exhibit una gran imatge i manté intactes les seves opcions d’accedir als quarts de final com a millor segon de grup o un dels dos millors tercers, en cas d’obtenir un bon resultat contra el Marroc (19.30 h). Els africans han empatat el seu partit contra Bolívia (3-3) i això amplia les probabilitats catalanes d’acabar en segona posició. Tanmateix, cal la victòria per assegurar-se l’enquadrament més assequible possible.

El seleccionador català sub-20, Jordi Castejón, dona instruccions durant el Catalunya-Argentina del mundial de Colòmbia 2018, a Valledupar.
El seleccionador català sub-20, Jordi Castejón, dona instruccions.

Respecte inicial
La primera part ha estat molt equilibrada, amb molt joc de possessió per part dels dos equips i pocs riscos. Malgrat tot, els dos equips han estat capaços de crear ocasions de gol. No ha estat fins a tres minuts per al descans que l’Argentina ha aprofitat una pèrdua i posterior mal refús de Catalunya per avançar-se (0-1). A la represa, el domini ha estat català i el premi a la insistència ha arribat al minut 32, amb el tercer gol en el campionat d’Adrià de Castro, amb un xut ras, col·locat, a la contra. L’argentí Rivero ha tornat a avançar la campiona del món, tot aprofitat una pilota morta a l’àrea petita (1-2). Això no l’ha estalviat de patiment, ja que els nois de Castejón s’han quedat amb la hipotètica igualada a tocar dels dits.

Fitxa tècnica

Catalunya: San José, Claus, De Castro (1), Adroher, Pérez, Pans, Gibert, Melich, Hens, Pascual, Sobreroca i Gutiérrez.
Argentina: García, Lambetta, Pérez, Sánchez (1), Pacheco, Carrizo, Paladino, Cerván, Pescio, Paez, Rivero (1) i Mancilla.
Gols: 0-1, m. 17, Sánchez; 1-1, m. 32, Adrià de Castro; i 1-2, m. 36, Rivero.
Àrbitres: Marco Álvarez (Colòmbia) i Leonardo Moura (Brasil). Targetes blaves a Paladino i Rivero, per part d’Argentina.
Incidències: Partit celebrat al Coliseo Cubierto Julio Monsalvo Castilla de Valledupar corresponent a la segona jornada del grup A.