20.11.18
Futbol Sala

Remuntada providencial de Catalunya (6-5)

La selecció sub-20 enceta el mundial de Colòmbia de la millor manera en aixecar un 2-4 advers contra Bolívia abans d’afrontar la totpoderosa Argentina

Dos gols en els últims 4 minuts han permès que Catalunya completés la remuntada i debutés al mundial sub-20 de futbol sala de Valledupar (Colòmbia) amb una victòria que pot ser clau per a l’objectiu d’accedir als quarts de final. La selecció catalana ha generat més i millors ocasions que Bolívia i ha tingut més control i domini de la pilota. Tanmateix, només s’ha pogut imposar per la mínima (6-5) després d’anar a remolc en el marcador durant tot el partit, víctima d’algun desajust defensiu i de la falta de claredat davant de la porteria rival. En qualsevol cas, el triomf és providencial per afrontar amb moltes menys urgències el duel d’aquesta matinada (0.00 h, hora catalana) contra la vigent campiona de la competició, l’Argentina.

Una acció del Catalunya-Bolívia sub-20 del mundial de Colòmbia, a Valledupar.
Una acció del Catalunya-Bolívia sub-20 del mundial de Colòmbia, a Valledupar.

Capacitat de reacció
El Catalunya-Bolívia ha arribat al descans amb un marcador parcial de 2-2 però, just a la represa, els homes de Jordi Castejón han encaixat dos gols en tres minuts que feien presagiar el pitjor (2-4). Lluny de desmoralitzar-se, però, i amb l’esperit que ja els va portar a remuntar un 0-3 en el partit decisiu de l’europeu, els joves jugadors catalans han passat a controlar un partit intens marcat per les faltes, com ho demostra el fet que els dos equips n’havien fet 5 quan faltaven 11 minuts pel final. Amb més ordre defensiu, frescor física -gràcies a les rotacions- i convicció en la victòria, la selecció ha acabat neutralitzant el desavantatge (4-4) i, malgrat encaixar una altra diana després d’una pèrdua, ha culminat l’èxit gràcies a De Castro i Claus, que han rubricat el duo de gols en el global del partit.

Fitxa tècnica

Catalunya: San José, Claus (2), De Castro (2), Adroher, Pérez ­-equip inicial-, Pans, Gibert (1), Melich, Hens, Pascual (1), Sobreroca i Gutiérrez.
Bolívia: Toledo, Cabrera, Ortiz (1), Barba (1), Zárate (1) -equip inicial-, Lanza (1), Peraza, Pinto, Esquer, Loog, Chuye (1) i Salvatierra.
Gols: 0-1, m. 4, Chuye; 1-1, m. 7, Pascual; 1-2, m. 18, Lanza; 2-2, m. 19, Gibert; 2-3, m. 22, Zárate; 2-4, m. 23, Ortiz; 3-4, m. 28, De Castro; 4-4, m. 33, Claus; 4-5, m. 35, Barba; 5-5, m. 35, De Castro; i 6-5, m. 38, Claus.
Àrbitres: Luis Ramírez (Paraguai) i Bladimir Meza (Estats Units). Targeta blava a Zárate (Bolívia).
Incidències: Partit celebrat al Coliseo Cubierto Julio Monsalvo Castilla de Valledupar, corresponent a la primera jornada del grup A.