19.11.18
Futbol Sala

Comença el repte de Catalunya sub-20 de futbol sala

Debuta al mundial de Colòmbia contra Bolívia aquesta matinada (01.30 h) abans d’enfrontar-se a l’Argentina i al Marroc.

La selecció catalana sub-20 de futbol sala debuta aquesta matinada (01.30 h) al mundial de Valledupar, que ahir va viure la cerimònia d’inauguració i tindrà lloc fins al 26 de novembre. Catalunya està enquadrada al grup A i s’enfrontarà en primer lloc a Bolívia, abans de desafiar dimecres l’Argentina (00.00 h) i el Marroc (19.30 h), sempre a l’hora catalana. Els dos millors de cada grup i els dos millors tercers passaran als quarts de final. Al grup B hi seran Colòmbia, Austràlia, l’Índia i Sud-àfrica; i, al C, Paraguai, el Brasil, Itàlia i els Estats Units.

La selecció catalana sub-20, campiona d'Europa de futbol sala.
La selecció catalana sub-20, campiona d’Europa de futbol sala.

Un repte complicat
El rival que Catalunya coneix millor és el Marroc, al qual es va enfrontar en el partit decisiu de la darrera jornada de l’europeu de la FEF (Futsal European Federation) disputat a Alassio (Itàlia). La selecció catalana, aleshores entrenada per Joan Martínez, va arribar al descans perdent amb claredat (0-3). Finalment, però, va aconseguir un empat (6-6) que li va atorgar el títol. Tanmateix, no és cap secret que els equips sud-americans són els grans dominadors d’aquest esport. De fet, l’Argentina és la vigent campiona i, per tant, un rival molt difícil a superar. Per tot plegat, el partit inaugural contra Bolívia d’aquesta matinada es preveu determinant per a les aspiracions catalanes.

Recepció de Gerard Figueras a la selecció catalana sub-20 de futbol sala, campiona d'Europa. Foto: Jordi Estruch / SGE.
Dani Vives, en la recent recepció del secretari general de l’Esport,  Gerard Figueras, als campions d’Europa sub-20. Foto: Jordi Estruch / SGE.

L’orgull de representar Catalunya
El president de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), Dani Vives, reconeix que la selecció sub-20 està en “un grup molt complicat” però està convençut que els jugadors ho podran compensar amb la seva motivació: “Francament, ens sentim uns privilegiats. No hi ha cosa que omple més que sentir ‘El Cant dels Segadors’ lluny de Catalunya amb tot el pavelló dempeus en llocs tan llunyans com ara Colòmbia, Argentina o Paraguai, amb un respecte per part de tothom que et posa la pell de gallina”. Per ell, tenint present l’oficialitat de la selecció catalana, la frustració principal és no tenir encara més reconeixement mediàtic a Catalunya.

El partit inaugural del mundial sub-20 de futbol sala a Valledupar entre Colòmbia i l'Índia. Foto: Fecolfutsalon.
El partit inaugural entre Colòmbia i l’Índia. Foto: Fecolfutsalon.

Colòmbia, una potència
El seleccionador, Jordi Castejón, vaticina que Colòmbia és la màxima favorita al títol, tant per la seva qualitat com pel suport dels 12.000 espectadors que hi caben al Coliseo Julio Monsalvo, conegut senzillament com El Coliseo. En el partit inaugural, disputat aquesta matinada, els amfitrions es van desfer de l’Índia amb molta contundència (22-0). Un dels motius pels quals la selecció colombiana està tan motivada és perquè ha guanyat el mundial en totes les categories menys en la sub-20, que va viure la seva primera edició tot just fa quatre anys a Concepción (Xile). Allà només va poder ser tercera, després d’eliminar Catalunya en els quarts de final (6-0).

La selecció catalana sub-20 convocada per disputar el mundial de Valledupar (Colòmbia).
La selecció catalana sub-20 convocada per disputar el mundial de Valledupar.

Convocatòria il·lusionant
Vives encapçala una expedició formada pels 12 jugadors convocats; el seleccionador, Jordi Castejón; i la resta del cos tècnic –Aleix Cabasés (segon entrenador); Nil Font (preparador físic); i Kevin Eduardo Hachikyan (delegat)-, a més de l’àrbitre que representarà la FCFS en aquest mundial, el barceloní Samuel Serrano, que ha estat l’escollit pel Comitè Tècnic d’Àrbitres. Tant Vives com Castejón coincideixen en el fet que la selecció catalana arriba amb una barreja d’il·lusió i responsabilitat. Il·lusió pel fet de poder disputar una competició d’alt nivell com un mundial i responsabilitat pel fet de tenir l’oportunitat de representar Catalunya i intentar deixar-la el més amunt possible. Els jugadors escollits són els següents:

Porters: Ricard San José (Teià) i Víctor Pans (Olímpic Argentona).
Tanques: Aiax Claus (Olímpic Argentona), Joan Gibert (Sagrerenc) i Marc Melich (CFS Alcarràs).
Ales: Adrià de Castro (Sagrerenc), Aitor Hens (CFS Dante), Guillem Adroher (Padre Damián), Pablo Pascual (Teià) i Daniel Sobreroca (Teià).
Pivots: Aleix Gutiérrez (Sagrerenc) i Àlex Pérez (Unión Llagostense).