14.11.18
Dards

Antonio Rodríguez, 3r en parelles cegues al Latvia Open 2018

En individuals, cap dels cinc representants de la Federació Catalana de Dards (FCD) va superar la segona eliminatòria

Cinc esportistes de la Federació Catalana de Dards (FCD) van participar durant el cap de setmana en el Winmau Latvia Open 2018, que tenia lloc a Riga (Letònia). Es tracta de la competició de dards més important del Bàltic, ja que és puntuable per als rànquings mundial (WDF) i britànic (BDO), amb dos accèssits per al Màsters Mundial, un per a homes i l’altre per a dones. Té exactament la mateixa categoria que el Catalonia Open que cada any s’organitza a Calella. Els representants catalans eren Gabriel Olivé (CD Baix Camp), Jesús Sória (CEDSAB), Loli Cascales (CEDSAB), Antonio Gragera (CD Olot) i Antonio Rodríguez Calvo (CD Piritoño), que és qui va obtenir el millor resultat però en la competició prèvia, la de parelles cegues.

Antonio Rodríguez Calvo, al Latvia Open 2018 de dards.
Antonio Rodríguez Calvo, al Latvia Open 2018 de dards.

Arribada triomfal
El torneig de Blind Draw pairs es considera d’escalfament i es defineix pel fet que els esportistes participants queden aparellats a partir d’un sorteig «a cegues». D’aquí el nom d’aquest tipus de format. Amb 138 parelles formades, l’expedició catalana va arribar just a temps per participar-hi però això no va impedir que l’egarenc Antonio Rodríguez Calvo, amb el jove de 13 anys Patrick Passa, d’Estònia, arribés fins a les semifinals, cosa que equival a la tercera posició. Tots dos van debutar en la segona eliminatòria, on van eliminar la parella formada pel reusenc Gabriel Olivé i Kuzmane, per 3-1. Un resultat favorable que es va anar repetint fins a les semifinals, on els futurs campions Andrew Hircock i Erik Van Manen no els van deixar cap opció (3-0).

Loli Cascales, en plena participació en el Latvia Open 2018 de dards.
Loli Cascales, en plena participació en el Latvia Open 2018 de dards.

Individuals discrets
En la competició del Latvia Open, que és la que realment puntua pels rànquings mundials de la BDO i la WDF, els resultats van ser discrets. Al quadre femení, Loli Cascales (Club Dards de Sant Andreu de la Barca) va perdre en la primera eliminatòria davant de la jugadora local Anda Seimane (4-1), que va acabar en cinquè lloc. Pel que fa als nois, Gabriel Olivé (CD Baix Camp) també va perdre en el debut davant de l’anglès Jean Hendricks (4-1), mentre Antonio Rodríguez Calvo (CD Piritoño) derrotava Jansen Javanico (3-4). En la segona ronda, Jesús Sória (CEDSAB) i Antonio Gragera (CD Olot), que havien lliurat en la primera, van perdre els seus respectius partits, per 4-0, enfront Bjorn Lexau i Emils Libeks. Antonio Rodríguez també va tancar aquí la seva participació contra Donatas Matijoska (1-4).

El quadre masculí el va guanyar Darius Labanuskas i el femení, l’holandesa Aileen de Graaf, actual campiona de l’FCD Anniversary Open 2018. Podeu consultar tots els resultats dels esportistes catalans a través d’aquest enllaç.