13.11.18
Físic-culturisme

Catalunya, subcampiona del món de físic-culturisme a Madrid

És la setena presència consecutiva en un podi internacional per nacions, rubricada gràcies a quatre ors, cinc plates i cinc bronzes en les categories individuals

La selecció catalana de físic-culturisme va aconseguir la segona posició en la classificació per països del Campionat del Món de la WNBB 2018, que tenir lloc dissabte a Madrid. Tot l’equip va contribuir de forma decisiva a obtenir aquest podi col·lectiu, el setè consecutiu en competicions internacionals i el cinquè en mundials, ja que la posició mínima de tots els seus representants va ser la cinquena. Una mostra de l’alta exigència -i eficàcia- de la Federació Catalana de Físic-Culturisme a l’hora de definir les convocatòries, ja que només van viatjar a Espanya 17 esportistes, que es van guanyar la plaça en el recent Open de Catalunya a Pallejà.

Núria Domènech, campiona de la categoria Musculades +52 kg del mundial de Madrid de físic-culturisme 2018. Foto: Manel Balaguer.
Núria Domènech, campiona de Musculades +52 kg. Foto: Manel Balaguer.

La quantitat, decisiva
Quatre medalles d’or, cinc d’argent i cinc de bronze en les categories individuals va ser el botí que va catapultar Catalunya al segon calaix del podi per nacions. D’aquesta manera, repetia el magnífic resultat obtingut la temporada passada a Bordeus. La victòria va correspondre a la selecció amfitriona, l’espanyola, que, amb més de cinquanta esportistes presentats, tenia moltes més oportunitats de puntuar, ja que s’inclouen en la classificació totes les posicions, incloses les modestes. Normalment, el fet de competir com a local sol garantir la primera plaça, ja que permet presentar una delegació més àmplia. Tanmateix, no va ser el cas en el darrer europeu de Cornellà, on el combinat català va triomfar malgrat comptar amb una desena llarga menys d’inscrits que els espanyols. França, tota una potència mundial, va ser tercera, tot superant conjunts tradicionalment també dominadors com Bèlgica.

Resultats de la selecció catalana

MÀSTER III
Manuel Velasco 3r classificat.

MÀSTER II
David Lamolla 3r classificat.

MÀSTER I
Daniel Horna 5è classificat.

SUB-21 masculí
Daniel Peralta Campió del Món.

SUB-25 masculí
Pablo Jara 3r classificat.

BODY MOVIE
Sílvia Mestre Campiona del Món.

SÈNIOR -65 kg
Miguel A. Jiménez Subcampió del Món.
Lluís Salas 3r classificat.

TRAINED FIGURE FEMENÍ
Yasmina de Haro Subcampiona del Món.

SÈNIOR 65-70 kg
Moisés Escabias Subcampió del Món.
Cristian Pozo 4t classificat.

SÈNIOR 70-75 kg
Raúl Vélez 4t classificat.

SÈNIOR 80-85 kg
Javier Moya 3r classificat.

SÈNIOR +85 kg
Rubén Rey Subcampió del Món.

MUSCULADES -52 kg
Maribel Martín Campiona del Món.
Sílvia Cuartero Subcampiona del Món.

MUSCULADES +52 kg
Núria Domènech Campiona del Món.

CLASSIFICACIÓ PER PAÏSOS
Espanya Campiona del Món.
Catalunya Subcampiona del Món.
França 3a classificada.