07.11.18
Futbol Sala

Gerard Figueras: “Feu d’ambaixadors del nostre país dins i fora de la pista”

El secretari general de l’Esport reivindica el valor de competir per Catalunya en la recepció a la selecció catalana sub-20 de futbol sala, campiona d’Europa i mundialista d’aquí a pocs dies a Colòmbia

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va rebre ahir els jugadors de la selecció catalana masculina sub-20 de futbol sala, vigent campiona d’Europa, pocs dies abans de debutar en el Campionat del Món de Colòmbia, el dia 19. L’acte va tenir lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, a Barcelona, i va comptar amb la presència de la plantilla guanyadora a Alassio (Itàlia); del nou seleccionador, Jordi Castejón; del jugador que recentment s’ha afegit a la convocatòria, Marc Melich; i de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), encapçalada pel seu president, Dani Vives.

Recepció de Gerard Figueras a la selecció catalana sub-20 de futbol sala, campiona d'Europa. Foto: Jordi Estruch / SGE.
Foto: Jordi Estruch / SGE.

El privilegi de competir per Catalunya
“Estem acostumats a rebre esportistes però no tots tenen la sort de representar Catalunya i competir al món amb la senyera de manera oficial”, va dir Figueras, que va lliurar, en nom del Govern, una bandera del país a Vives, per tal que l’equip la pugui fer lluir a Colòmbia, així com un banderí amb les quatre barres i altres obsequis a cada jugador. “Els que hem practicat esport us tenim molta enveja perquè no vam tenir l’oportunitat de jugar per Catalunya com vosaltres. Confiem en la vostra capacitat dins de la pista però també fora d’ella perquè feu d’ambaixadors del nostre país al món i ho fareu en el futur”, va afegir, tot comprometent-se a contribuir a fer més visible per a la societat catalana un equip tan representatiu com aquest.

Recepció de Gerard Figueras a la selecció catalana sub-20 de futbol sala, campiona d'Europa. Foto: Jordi Estruch / SGE.
Foto: Jordi Estruch / SGE.

La cohesió, clau de l’èxit
Per la seva banda, Dani Vives va destacar que “la cohesió” del grup va ser decisiva per guanyar l’europeu i va posar un símil amb el país: “És una cosa molt dels catalans perquè la unió entre nosaltres ens fa molt grans”. Per ell, els jugadors de la selecció sub-20 “tenen un plus més” per haver “apostat” per la FCFS, “renunciant a disputar altres competicions i guanyar més diners per defensar el nostre país amb responsabilitat”. Com Figueras, va subratllar que jugar per Catalunya és un privilegi: “Jo he sigut jugador i tant de bo hagués tingut aquesta possibilitat”. El seu únic lament és no tenir més reconeixement en territori propi, en contrast amb el rebut en altres països d’alta tradició de futbol sala: “Hi ha una marca esportiva colombiana que ens ha volgut vestir sense cap cost”.

Recepció de Gerard Figueras a la selecció catalana sub-20 de futbol sala, campiona d'Europa. Foto: Jordi Estruch / SGE.
Foto: Jordi Estruch / SGE.

Moments emocionants
Abans dels parlaments, els assistents van poder veure un vídeo commemoratiu de la victòria a Itàlia. També es va dirigir al públic el capità de la selecció, Aiax Claus, en nom dels seus companys, que va assegurar que estan “orgullosos i il·lusionats de representar Catalunya” i que seran “uns ambaixadors exemplars” a Colòmbia. Claus també va tenir unes paraules de record per al seleccionador durant l’europeu, Joan Martínez, a qui va agrair “haver posat la base” que ha permès que Catalunya pugui competir amb les millors seleccions del món sub-20, del 18 al 26 de novembre, a Valledupar (Colòmbia). La FCFS també va lliurar al secretari general de l’Esport una samarreta signada i emmarcada de la selecció catalana.

El capità de la selecció catalana sub-20 de futbol sala, Aiax Claus. Foto: Jordi Estruch / SGE.
El capità de la selecció catalana sub-20, Aiax Claus. Foto: Jordi Estruch / SGE.

Un sol canvi
La convocatòria de Catalunya per al mundial sub-20 la componen els següents jugadors: Adrià de Castro, Aiax Claus, Aitor Hens Rodríguez, Aleix Gutiérrez, Àlex Pérez, Daniel Sobreroca, Guillem Adroher, Joan Gibert, Pablo Pascual, Ricard Sanjosé, Víctor Pans i Marc Melich. L’única novetat és l’entrada d’aquest últim per Rafael del Real, també present a l’acte i que va rebre els elogis d’Aiax Claus, com a capità, i de Dani Vives: “No anar a Colòmbia no és cap pas enrere i cal continuar treballant igual, ja que el seleccionador sènior pot apostar per alguns jugadors joves al mundial de l’Argentina de l’any que ve”, va afirmar el president de la FCFS.

El seleccionador català sub-20 de futbol sala, Jordi Castejón, amb Gerard Figueras i Dani Vives. Foto: Jordi Estruch / SGE.
El seleccionador, Jordi Castejón, amb Figueras i Vives. Foto: J. Estruch / SGE.

Desafiaments des de l’inici
Al mundial de Colòmbia, la selecció de Catalunya ha quedat enquadrada al grup A juntament amb l’Argentina, el Marroc -la finalista de l’europeu- i Bolívia. Els equips sud-americans són els clars dominadors del futbol sala mundial durant els últims anys, en totes les categories. L’equip català debutarà el 19 de novembre contra Bolívia, jugarà el segon partit el dia 20 davant de l’Argentina i tancarà la primera fase el 21 contra el Marroc. Al grup B hi seran Colòmbia, Austràlia, l’Índia i Sud-àfrica; i, al C, Paraguai, el Brasil, Itàlia i els Estats Units. Passaran a quarts de final els dos millors de cada grup més els dos millors tercers.