30.10.18
Físic-culturisme

Catalunya, amb 17 físic-culturistes al mundial de Madrid

L’Open de Catalunya disputat a Pallejà va determinar la selecció catalana que buscarà la setena presència consecutiva en un podi internacional

La Federació Catalana de Físic-culturisme participarà amb 17 esportistes en el mundial de Madrid del 10 de novembre. Així ho va determinar l’Open de Catalunya de Físic-culturisme i Fitness que va tenir lloc dissabte a la Sala Pal.ladius de Pallejà que, com és habitual, va definir la selecció catalana amb criteris objectius: els de l’estat de forma dels esportistes a dues setmanes d’un gran esdeveniment internacional. La convocatòria és numèricament molt similar a les que, el 2017, van donar els subcampionats per equips en l’europeu de Salamanca (16 participants) i el mundial de Bordeus (19). Tanmateix, per qüestions de despesa en el desplaçament, lògicament, està lluny dels 28 efectius que van aconseguir el títol continental del mes de juny a Cornellà de Llobregat.

L'Open Catalunya de físic-culturisme previ al mundial de Madrid 2018. Foto: Manel Balaguer.
Foto: Manel Balaguer.

Màxima responsabilitat
La selecció catalana enllaça sis presències al podi consecutives, i vuit en les últimes nou participacions, en les classificacions per equips de les competicions internacionals. Des que va ser cinquena tant en l’europeu com en el mundial del 2013, només ha baixat del podi en una ocasió: en el certamen continental de l’any 2015 a Werdau-Langenhessen (Alemanya). Pel que fa als mundials, encadena un tercer lloc (2014), una primera plaça (2015, com a local), una altra tercera posició (2016) i un subcampionat (2017). Una gesta, aquesta última, molt meritòria tenint present que Catalunya comptava amb una desena menys de participants que la tercera classificada, Espanya. En les competicions de físic-culturisme, puntuen totes les classificacions i, per tant, a priori té avantatge el combinat que presenta més efectius.

L'Open Catalunya de físic-culturisme previ al mundial de Madrid 2018. Foto: Manel Balaguer.
Foto: Manel Balaguer.

La convocatòria
Els disset físic-culturistes que viatjaran a Madrid per representar Catalunya en el Campionat del Món de la World Natural Body Building (WNBB) són els següents: Maribel Martín i Sílvia Cuartero (Musculades -52 kg); Núria Domènech (Musculades +52 kg); Sílvia Mestre (Body Movie); Yasmina De Haro (Model Atlètic Femení); Manuel Velasco (Màster III); David Lamolla (Màster II); Daniel Peralta (Sub-21); Pablo Jara (Sub-25); Lluís Salas, Miguel A. Jimenez i Daniel Horna (Sènior -65 kg); Moisés Escabias, Raúl Vélez i Christian Pozo (Sènior 65-70 kg); Javier Moya (Sènior 80-85 kg); i Rubén Rey (Sènior +85 kg).

Classificacions Open de Catalunya de Físic-culturisme i Fitness

MÀSTER III
1r. Manuel Velasco (Club Esportiu Atenea)
2n. Josep Roca (Club Esportiu Atenea)

MÀSTER II
1r. David Lamolla (Club Esportiu Sandow)
2n. Clodoaldo Mora (Club Esportiu Les Peses Igualada)
3r. Josep Carles Solsona (Club Esportiu Linyola)

SUB-21
1r. Daniel Peralta (Club Esportiu Les Peses Igualada)

SUB-25
1r. Pablo Jara (Club Esportiu Le Muscle Vip)
2n. Jordi Sellarès (Club Esportiu Musculmanía)

SÈNIOR -65 KG
1r. Lluís Salas (Club Esportiu Galí)
2n. Miguel A. Jiménez (Club Esportiu Musculmanía)
3r. Daniel Horna (Club Esportiu Musculmanía)

SÈNIOR 65-70 KG
1r. Moisés Escabias (Club Esportiu Musculmanía)
2n. Raúl Vélez (Club Esportiu Jyo Fitness)
3r. Christian Pozo (Club Esportiu Jyo Fitness)
4r. Sebastián Cuello (Club Esportiu Le Muscle Vip)

SÈNIOR, 80-85 KG
1r. Javier Moya (Club Esportiu Tellaetxe)
2n. Adriano Cano (Club Esportiu Jyo Fitness)

SÈNIOR +85 KG
1r. Rubén Rey (Club Esportiu Jyo Fitness)

BODY MOVIE
1a. Sílvia Mestre (Club Esportiu Les Peses Igualada)

MODEL ATLÈTIC FEMENÍ
1a. Yasmina de Haro (Club Esportiu Cano Barberà)

MODEL ATLÈTIC MASCULÍ
1r. Samuel José Luque (Club Esportiu Gali)

MUSCULADES -52 KG
1a. Maribel Martín (Club Esportiu Le Muscle Vip)
2a. Sílvia Cuartero (Club Esportiu Sandow)

MUSCULADES +52 KG
1a. Núria Domènech (Club Esportiu Musculmanía)