25.10.18
Beisbol i Softbol

S’escapa el 22è Trofeu Ciutat de Barcelona de beisbol

La selecció catalana, gran dominadora en la primera fase, es va veure superada per l’USSSA Itàlia en la final (6-8)

La selecció catalana absoluta de beisbol no va poder retenir el títol de campiona del Trofeu Ciutat de Barcelona, la cita biennal que aquest 2018 arribava a la 22a edició. Més de 500 persones es van apropar fins al Camp Municipal de Beisbol “Carlos Pérez de Rozas”, que va acollir els duels entre tres equips: Catalunya,  l’MVP All Star -format per jugadors de la lliga espanyola- i l’USSSA Itàlia -amb professionals de la lliga italiana-. En la jornada de dissabte, el combinat català va ser el millor en els enfrontaments tots contra tots però, diumenge, els italians van sorprendre en la final (6-8).

L'equip italià al Trofeu Ciutat de Barcelona 2018 de beisbol. Foto: Jordi Cortadella Arnabat / FCBS.
L’equip italià, al Ciutat de Barcelona. Foto: Jordi Cortadella Arnabat / FCBS.

Alt nivell català
Tot i les pluges de divendres i dissabte, que van deixar el terreny de joc molt malmès, es va viure un gran espectacle. Això sí, el programa va haver de començar més tard del que estava previst. La selecció catalana es va imposar a l’All Star amb contundència (9-4) i va poder veure amb tranquil·litat el segon duel, el més igualat, que va caure del cantó dels italians (9-8) gràcies al seu rendiment en la cinquena entrada (4-1) i al seu encert en els extrainnings. Amb la final ja definida, Catalunya va batre Itàlia amb claredat (6-2), en un partit a només 7 entrades. Podeu veure els tres enfrontaments de la primera fase a través d’aquest enllaç.

Gir en la 5a entrada
El Ciutat de Barcelona es va decidir amb un partit entre la selecció catalana i l’USSSA Itàlia radicalment diferent del de poques hores abans. Catalunya va portar la iniciativa al principi i va dominar clarament. Tanmateix, una altra vegada en la cinquena entrada, els italians van capgirar el marcador i van assolir un avantatge que van saber administrar fins al final (8-6). Tots dos equips, el campió i el finalista, van tancar la competició amb un balanç de dues victòries i una derrota. Aquesta va ser la retransmissió de la final.

Homenatge merescut
L’esdeveniment també va servir per retre homenatge a la selecció catalana de softbol Sub-13, bicampiona d’Europa, i a la selecció catalana de la Little League, campiona continental i representant d’Europa-Àfrica a les World Series de Williamsport del mes d’agost. També es van organitzar actes paral·lels com el Clínic de Baseball 5, una modalitat que està creixent molt dins del món del beisbol.