24.10.18
Futbol Sala

“Volem representar Catalunya de la millor manera possible”

El seleccionador sub-20 de futbol sala, Jordi Castejón, donarà a conèixer la setmana que ve la convocatòria per al mundial de Colòmbia, que tindrà lloc del 18 al 26 de novembre

Jordi Castejón Añorga, entrenador lleidatà de 31 anys instal·lat a Girona, serà l’encarregat de dirigir la selecció de Catalunya al Campionat del Món Sub-20 de Colòmbia. Un torneig, el que tindrà lloc del 18 al 26 de novembre a Valledupar, on el tècnic espera que el combinat català estigui a l’altura i compromès amb tot allò que suposa representar Catalunya al màxim nivell. “Ho volem fer de la millor manera possible i competir al màxim de les nostres possibilitats”, afirma. En l’últim precedent internacional, al mes de febrer, l’equip nacional català es va proclamar campió d’Europa, en aquell cas sota la direcció de Joan Martínez.

La selecció catalana sub-20, campiona d'Europa de futbol sala.
La selecció catalana sub-20, campiona d’Europa de futbol sala.

La llista, a punt
Castejón té previst donar la llista definitiva de 12 jugadors a partir de la setmana del 29 d’octubre, ja que el diumenge 28 faran l’últim entrenament de proves. Tanmateix, la base ja està bastant clara i només queden per decidir els 12 noms definitius. L’expedició estarà encapçalada pel president de la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS), Dani Vives, i també inclourà l’àrbitre Samuel Serrano, que ha estat l’escollit pel Comitè Tècnic d’Àrbitres amb la finalitat de ser el representant de l’arbitratge català a Colòmbia.

La plantilla que es va classificar per al mundial Sub-20.
La plantilla que es va classificar per al mundial Sub-20.

Un grup complicat
La selecció catalana viatjarà cap a Colòmbia el 16 de novembre i debutarà el dia 19 contra Bolívia. El segon partit (dia 20) serà davant de l’Argentina i el darrer de la primera fase, el dia 21 contra el Marroc. Els partits es disputaran al Coliseo Julio Monsalvo, un escenari que pot arribar a donar cabuda a 20.000 espectadors. Castejón entén que les opcions de Catalunya passen per “classificar-nos pels quarts de final i, a partir d’aquí, intentar arribar el més lluny possible. El grup és bastant complicat i pot passar qualsevol cosa”, afirma el tècnic que, de qui té més referències, és del Marroc (el 6-6 en l’europeu li va donar el títol a la selecció catalana).

La celebració de l'èxit contra el Marroc Sub-20, en l'europeu 2018.
La celebració de l’èxit contra el Marroc Sub-20, en l’europeu 2018.

La capacitat d’adaptació
Pel que fa a la resta de rivals, al grup B hi seran Colòmbia, Austràlia, l’Índia i Sud-àfrica; i, al C, Paraguai, el Brasil, Itàlia i els Estats Units. Passen a quarts de final els dos millors de cadascun dels tres grups més els dos millors tercers. Castejón veu com a favorites les seleccions sud-americanes, sobretot l’amfitriona Colòmbia. Per ell, la clau per a la selecció catalana és “poder adaptar-nos a les diferents situacions de partit i de competició que es poden donar durant, tant tàcticament com sobretot mentalment, ja que els exigim un gran compromís i sacrifici per defensar Catalunya a un Mundial”. En aquest sentit, afirma que són “uns privilegiats” i que han d’actuar com a tals: “L’esforç individual és innegociable i tenim clar que això ens donarà un rendiment col·lectiu més gran”.

El seleccionador català al mundial Sub-20 2018, Jordi Castejón Añorga.
El seleccionador català al mundial Sub-20 2018, Jordi Castejón Añorga.

Experiència contrastada
Castejon és graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, tècnic de Nivell 2 de futbol sala i Màster del Professorat en Educació Física. Malgrat la seva joventut, compta amb una àmplia experiència a les banquetes, ja que va ser segon entrenador i preparador físic del Gran Canaria FS de la LNFS la temporada passada i, anteriorment, ja havia obtingut l’ascens a 3a Nacional amb el CUFS Lloret. És, a més, seleccionador de la UdG (Universitat de Girona) i, des del 2014, ha estat al capdavant de la direcció esportiva del Girona EFS.