22.10.18
Korfbal

Sisè lloc final en l’europeu de korfbal

La selecció catalana es va rescabalar de l’eliminació en els quarts de final amb un triomf contra Hongria (17-22) però va tancar el campionat amb desfeta davant de la República Txeca (17-20)

La selecció catalana de korfbal ha tornat de l’europeu de Frísia (Països Baixos) amb una sisena posició final que no fa honor a les seves expectatives, ja que fa només dos anys havia pujat al podi amb una medalla de bronze. Després d’haver quedat eliminada als quarts de final –21-13, contra Portugal– de dimecres, l’objectiu de Catalunya va passar a ser la cinquena plaça. Es va quedar a mig camí. Tot i superar amb solvència Hongria (17-22) en el duel de divendres, ahir es va retrobar amb la derrota enfront de la República Txeca (17-20). El balanç d’èxits i desfetes (3-3) defineix perfectament la nova situació dins del panorama continental del combinat entrenat per David Guzmán i Xavi Vidal, que a partir d’ara tindrà com a estímul contrarestar l’eclosió d’equips com Alemanya, sorprenent finalista contra els Països Baixos, o Portugal, que per primera vegada ha deixat Bèlgica fora de les tres places d’honor.

El Catalunya-Hongria de korfbal, a l'europeu del 2018. Foto: Gertrude de Vries / Actiefotografie.
El Catalunya-Hongria de l’europeu. Foto: Gertrude de Vries / Actiefotografie.

Bona reacció
L’inici del partit contra Hongria no va ser gens fàcil, amb un primer quart saldat a favor del rival (6-4). La reacció catalana va ser immediata i, després d’una primera cistella d’Olga Gandia, l’equip de Guzmán i Vidal va capgirar el marcador en només dos minuts, del 15 al 17, gràcies a Albert Parron i Marc Castillo (2). El primer forat important a favor de Catalunya va arribar al principi del tercer període (9-13), amb un doble encert de Jose Álvarez. Tanmateix, els hongaresos van arribar a l’últim descans a un sol gol (15-16). El cop d’autoritat de la selecció va arribar específicament en la resolució del matx.

Un guió invers
El partit per la cinquena plaça contra la República Txeca va ser tot el contrari i Catalunya el va cedir a causa del seu mal final. Després d’haver pogut descansar dissabte, la selecció catalana va aconseguir una bona renda al descans (11-8) i a mitjan tercer quart (13-10). Tanmateix, els txecs van afrontar el tram decisiu amb més frescor fins al punt d’arribar al darrer descans ja per davant en el marcador (14-15). El duel es va escapar definitivament al minut 36, a quatre per a la conclusió (16-19).

La selecció catalana, abans de jugar contra Hongria. Foto: Gertrude de Vries / Actiefotografie.
La selecció catalana, contra Hongria. Foto: Gertrude de Vries / Actiefotografie.

Marge de progressió
En declaracions al web de la Federació Catalana de Korfbal (FCK), el capità de la selecció catalana, Javier Navarro, valorava la sisena plaça final de manera constructiva: “Teníem un grup bastant jove, estem encara en construcció. Possiblement en moments ens ha faltat aquesta experiència que teníem fa dos anys però esperem que puguem treballar bé per aconseguir-la amb vista al Mundial de Sud-àfrica de l’any vinent”. Els màxims anotadors de Catalunya a Frísia han estat els següents: Marc Castillo (20), Jose Álvarez i Javi Navarro (17), Albert Parron (10), Irene Figueroa (9), Olga Gandia (8) i Berta Alomà (6). Aquesta última va veure limitada la seva participació per una inoportuna lesió que la va deixar fora de la segona fase.