09.10.18
BikeTrial

Set victòries catalanes en la Copa d’Europa de Sant Fruitós

L’esdeveniment, emmarcat en els Benet Games 2018, tancava la participació internacional de BikeTrial d’aquesta temporada

La segona i última etapa de la Copa d’Europa de BikeTrial va tenir lloc a Sant Fruitós de Bages, en el marc dels Benet Games 2018, que englobaven tota mena de disciplines esportives. La competició estava organitzada per la Unió Catalana de BikeTrial i, tal com és preceptiu en la normativa de la Copa d’Europa, també decidia els campions nacionals. Per tant, també es van repartir els títols corresponents al Campionat de Catalunya. La primera etapa havia tingut lloc a Terchová (Eslovàquia) el 28 d’abril i no havia comptat amb participació catalana. En canvi, en aquesta segona cita, fins a set victòries les van obtenir pilots amb la llicència de Catalunya.

La Copa d'Europa de BikeTrial 2018 a Sant Fruitós de Bages. Foto: Benet Games / Francesc Lladó.
Foto: Francesc Lladó / Benet Games.

Els set triomfs
La Copa d’Europa de Sant Fruitós tancava la temporada internacional de BikeTrial i comptava amb seccions naturals i artificials. Els pilots catalans que es van imposar van ser Pau Terradas (Open Lliure), Arnau Arriscado (Push Bike), Lluc Roa (Promesa), Àlex Rodríguez (Poussin), Alan Rovira (Minime), Guillem Oliver (Júnior) i Toni Guillén (Elit). Aquest últim va sorprendre per un sol peu (25 i 26) el també català Domènec Lladó, flamant guanyador de l’Indoor Mundial Barcelona.

Del mundial a Sant Fruitós
També va ser molt emocionant la prova Benjamin, on Aleix Farrés es va quedar a un sol peu del britànic Joshua McParland (22 i 23). Farrés havia estat el subcampió en l’última edició del mundial, disputada a Bolotana (Sardenya) de la mateixa manera que Guillem Oliver, que aquesta vegada sí que va aconseguir imposar-se en la competició Júnior. Pel que fa a Alan Rovira, campió del Món de Minime el mes d’agost, no va tenir rival a Sant Fruitós i es va imposar amb claredat (12 peus i 26) a l’italià Diego Crescenzi, bronze a Sardenya i que, com el pilot de Castellar del Vallès, l’any que ve ascendirà a la categoria Júnior.

La Copa d'Europa de BikeTrial 2018 a Sant Fruitós de Bages. Foto: Benet Games / Francesc Lladó.
Foto: Francesc Lladó / Benet Games.

Més resultats
En la categoria femenina, Lucía Guerrero es va quedar força lluny (17 peus i 32) de l’espanyola Sara Hernández, mentre que Marcos Díaz (tercer amb 32 peus) tampoc no va tenir cap opció de guanyar enfront de Rafael Cano (6) en Major. Les posicions entre catalans i espanyols es van invertir en Poussin, on Àlex Rodríguez (14 peus) va batre Álvaro Giménez (21). Lluc Roa (4 peus) i Arnau Arriscado (3) van vèncer amb puntuacions especialment meritòries. En canvi, Pau Terradas només va superar Erik Perona per un peu (30 i 31).

Foto de portada: Francesc Lladó / Benet Games.