08.10.18
Dards

Els campions de Catalunya arriben lluny al Winmau World Masters de dards

María José Gómez és 8a al quadre femení i Ricardo Fernández, 33è en un masculí farcit de figures mundials

Cinc esportistes de la Federació Catalana de Dards (FCD) van participar en el Màsters Mundial, el Winmau World Masters 2018, que va tenir lloc a Bridlington (Anglaterra). Els vigents campions de Catalunya, María José Gómez i Ricardo Fernández, van ser els esportistes catalans que van arribar més lluny. Des que el 2011 Catalunya va ser reconeguda com a membre de ple dret de la World Darts Federation (WDF), sempre ha estat representada en aquesta competició, la més antiga que se celebra, que aquest any ha arribat a la 45a edició. Una cita que només és superada en importància pel World Professional Championship, l’accés al qual es va decidir en un play-off previ al Màsters, que donava quatre places als homes i quatre a les dones.

María José Gómez, classificada per al Winmau World Masters de dards.
María José Gómez, classificada per al Winmau World Masters de dards.

Gómez, millor resultat en un Màsters
María José Gómez va jugar molt bones partides i va superar esportistes del top mundial durant tres eliminatòries. En concret, es va desfer de les neozelandeses Desi Mercer (2-4) i Wendy Harper (3-4), així com de la noruega Rachna David (3-4). Ja als vuitens de final, el joc de desempat va decantar la balança per a l’anglesa Sue Gulliver (4-3). Tanmateix, el 8è lloc de Gómez la va convertir en la millor catalana en un Màsters Mundial. Abans, en el play-off classificatori per al World Pro Championship, havia estat 65a en perdre en la segona eliminatòria contra la polonesa Malgorzata Markowska (1-3).

Ricardo Fernández, amb el títol de campió de Catalunya individual 2018.
Ricardo Fernández, amb el títol de campió de Catalunya individual 2018.

Fernández, fins a la 5a eliminatòria
El millor català del quadre masculí va ser Ricardo Fernandez, que va arribar a la cinquena eliminatòria, on va perdre contra l’irlandès Keith Geraghty (3-1). La 33a plaça és una gran fita per al vigent campió de Catalunya, que tot just afrontava la primera participació en un Màsters Mundial. Abans, havia derrotat el romanès Florin-Razvan Nego (3-0), el neerlandès Gijsbert Van Malsen (3-2) i el suís Urs Vonrufs (3-1). Menys sort va tenir en el play-off per al World Professional Championship on, després de superar el gal·lès Mikey Rees (0-2), va perdre contra el finlandès Paavo Myller (2-0).

Sorteig complicat
Carles Arola i Raúl Invernon es van creuar en la segona eliminatòria amb esportistes provinents de dues potències darderes com Anglaterra i Suècia. Tot i forçar el set de desempat, tots dos van perdre (3-1) contra Ady Newsholme i Edwin Torbjömsson, respectivament. Pel que fa a Martí Martí, va perdre en la quarta eliminatòria (3-0) davant de l’anglès Adam Smith Neale, que tancava una setmana de somni classificant-se per al Mundial de Dards i la fase final del Màsters Mundial. Pel que fa al play-off per al World Professional Championship, Arola va ser el millor (65è), tot batent el finlandès Teuvo Hyaverinen (1-2) i caient contra l’anglès Nigel Heydon (2-1).