02.10.18
Dards

Dinovenes en la Copa d’Europa de dards

La selecció catalana masculina obté una 33a plaça que no s’adiu al bon nivell mostrat en moments puntuals

La selecció catalana femenina de dards va completar un brillant retorn a la Copa d’Europa de la federació mundial (WDF), tot obtenint la 19a plaça de 33 participants a Budapest (Hongria). Era la primera vegada que el combinat participava amb quatre components en les seves files -el 2012, només n’hi havia dos- i va sumar un total de 13 punts, tant per equips com en els dobles i la competició individual. Per la seva banda, la selecció masculina només va poder ser 33a de 38 països, amb balanç de 3 punts. No obstant això, i malgrat que Catalunya havia estat 27a, 26a i 25a en les tres presències anteriors, el balanç del seleccionador, Tony Gragera, no és del tot negatiu. “No ha estat la nostra millor participació però, malgrat tot, s’ha jugat a més bon nivell. La progressió positiva tard o d’hora ha de tenir la seva recompensa traduïda en resultats. Cal treballar l’actitud, ja que hi ha moments on baixa la concentració”.

La selecció catalana femenina de dards, en la cerimònia inaugural de la Copa d'Europa de la WDF 2018, a Budapest (Hongria).
La selecció catalana femenina, en la cerimònia inaugural de la Copa d’Europa.

Els nervis de l’inici, decisius
Loli Cascales (Palafrugell CD), Núria Plaza (Piritoño CD), Iolanda Riba (CD Baix Camp) i María José Gómez (CD Olot) eren les components de la selecció femenina. A la fase de grups van anar de menys a més però, en general, els va mancar una mica de sort i convenciment. Això es va traduir en la pèrdua d’alguns jocs en moments importants que haguessin canviat la dinàmica final. Els rivals, els Països Baixos, Suïssa i França, eren equips farcits d’esportistes habituals al circuit internacional però l’accés al quadre final hauria estat possible en cas d’èxit contra les helvètiques, que van gestionar molt millor els nervis del debut (9-3). Contra les franceses, les catalanes van demostrar la seva superioritat (9-5) tot i haver arribat a cedir un empat provisional (4-4). El problema va ser que el duel decisiu arribava contra la neerlandesa Sharon Prins6 vegades guanyadora del Catalonia Open– i companyia, que no van deixar cap opció (9-0).

La selecció catalana femenina de dards, en la cerimònia inaugural de la Copa d'Europa de la WDF 2018, a Budapest (Hongria).
Les participants catalanes, a Budapest (Hongria).

Plaza i Gómez, molt solvents
Catalunya encara podia sumar punts en les competicions femenines de dobles i individual, i ho va aconseguir gràcies, en bona part, a Núria Plaza i María José Gómez. Totes dues van ser novenes per parelles, després de caure contra les gal·leses Savvery i Potts (4-2). Però és que, l’endemà, Plaza va ser capaç de batre Chris Savvery en el quadre individual (4-3), en un duel disputat a l’escenari principal i televisat en directe. Gómez, per la seva banda, va accedir a la quarta eliminatòria.

La selecció catalana masculina de dards, en la cerimònia inaugural de la Copa d'Europa de la WDF 2018, a Budapest (Hongria).
La selecció catalana masculina, amb el seleccionador, Tony Gragera -al mig-.

Grup de la mort
Pel que fa a la selecció masculina, estava formada per Carles Arola (Piritoño CD), Josep Arimany (CD Olot), Sergio Garrido (CD Baix Camp) i Antonio Rodríguez Calvo (Piritoño CD). El sorteig els havia deixat en el grup més complicat, contra Anglaterra i Gal·les, que eren dues de les principals favorites. Contra els anglesos, amb el campió del món Scott Mitchell en les seves files, van fer un bon partit i, malgrat la derrota (9-4), quatre jocs es van escapar per no clavar el doble a la primera. Més dolorosa va ser la desfeta enfront de Grècia (9-7), ja que els catalans van arribar a manar 5-2. Davant de Gal·les ja no hi havia res en joc i la motivació va accentuar la qualitat del rival (9-2). Com a nota positiva, tots els homes van ser capaços de puntuar. Ja en els quadres per parelles i individual, s’ha de destacar el partit entre Sergio Garrido i Paul Hogan (Anglaterra), que el català hauria pogut guanyar 4-2. Només l’error a doble va permetre que l’anglès pogués empatar (3-3) i, tot seguit, sentenciés amb una partida gairebé perfecta (de 9 dards), només fallant el setè a triple 20.