26.09.18
Dards

Quarta participació de Catalunya a la Copa d’Europa de dards

La selecció femenina torna a la competició molt reforçada després de dues edicions d’absència

Catalunya inicia avui el seu camí en la Copa d’Europa de dards, que aquest 2018 es disputa al MOM Sports Pool and Sports Complex de Budapest. Es tracta de la 21a edició de l’esdeveniment, que és bianual i se celebra tots els anys parells des del 1978. En aquesta ocasió hi prendran part 38 seleccions masculines i 32 femenines, entre elles les de la Federació Catalana de Dards (FCD), que mai no ha faltat a la principal cita continental des del seu reconeixement com a membre de ple dret de la Federació Mundial de Dards (WDF), el setembre de 2011. Això sí, a Hongria presentarà la gran novetat de la selecció femenina, absent des del seu debut l’any 2012, quan només es requerien dues jugadores per combinat.

Objectiu: superar la millor classificació
En les tres participacions anteriors de la selecció masculina, Catalunya va ser 27a a Antalya (Turquia) 2012; 26a a Bucarest (Romania) 2014; i 25a a Egmond aan Zee (Països Baixos) 2016. L’objectiu és mantenir la progressió i, si pot ser, tot escalant algunes places en la classificació definitiva. L’empresa no serà fàcil, tenint present que la selecció catalana està enquadrada al grup 1 amb Anglaterra, Grècia i Gal·les, tots ells equips de gran nivell als quals s’enfrontarà durant el dia d’avui. No obstant això, també tindrà possibilitats de sumar punts en les eliminatòries directes i en els tornejos individuals i per parelles, que també computen per la classificació general per nacions.

El podi femení de la Mediterranean Cup 2017, amb Catalunya campiona.
El podi femení de la Mediterranean Cup 2017, amb Catalunya campiona.

El potencial de l’equip femení
La competició femenina és exactament igual que la masculina, amb punts reservats tant en els tornejos individual, per parelles i per equips. Catalunya està al grup 8 amb els Països Baixos, Suïssa i França, que també són rivals força complicats. Tanmateix, i malgrat l’absència el 2014 i el 2016, l’equip arriba amb un bon precedent internacional, ja que es va imposar en la Copa Mediterrània de l’any passat. La convocatòria tant de l’equip masculí com del femení es coneixen des del mes de juliol.

La participació catalana en el Swiss Open i l'Helvetia Open 2018 de dards.
Els catalans són uns habituals en les principals competicions europees.

El programa
La jornada d’avui està reservada a la resolució de les fases de grups per equips, tant masculina com femenina. Les seleccions participants juguen amb quatre esportistes, que disputen cada enfrontament en format tots contra tots. El primer equip que venç 9 jocs guanya el partit i, en cas d’empatar (8-8), es disputa un joc de desempat addicional. Les classificacions de cada grup –vegeu la distribució– determinaran les diferents eliminatòries, que com les individuals i per parelles es jugaran de dijous a divendres pel sistema de KO directe. El dissabte, dia 29 de setembre, està reservat a les finals.