25.09.18
Bowling

Catalunya, sisena al Swiss International Team Event

La selecció catalana de Bowling ha participat en les 11 edicions disputades d’aquest esdeveniment internacional

La selecció catalana masculina de Bowling es va classificar en la sisena posició de l’11è Swiss International Team Event d’aquest cap de setmana, amb un total de 390 punts i 11.517 pals (191,95 de mitjana). L’actuació implica un lleuger retrocés respecte a l’edició anterior, quan l’equip de la  Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) va ser cinquè amb 382,50 punts i una mitjana 206,48 que, a més, va venir acompanyada per la millor partida d’equip de tot el campionat, amb 992 pals i 248 de mitjana. Catalunya també va participar en la categoria mixta, on va ser 14a de la classificació general -on participaven tots els equips masculins- amb 158 punts i una mitjana de 182,72.

La selecció catalana masculina al Swiss International Team Event 2018 de Bowling. Foto: Louis Cherillo.
La selecció masculina al Swiss International Team Event. Foto: Louis Cherillo.

Remuntada final
Àxel Guimó, Lluís Montfort, Moisés Pérez i Marcial Ovide van ser els components de la selecció catalana masculina, que en general va patir les complicades condicions de pista del Club Miami d’Echandens (Suïssa). Tot i això, Catalunya va ser capaç de guanyar tots els enfrontaments de diumenge, remuntant de la novena a la sisena posició final. A títol individual, Guimó va assolir els millors resultats de l’equip mentre Ovide obtenia la millor partida amb 257 pals.

La selecció catalana mixta al Swiss International Team Event 2018 de Bowling. Foto: Louis Cherillo.
La selecció catalana que va competir en la categoria mixta. Foto: Louis Cherillo.

Segon equip mixt
Catalunya va participar amb un segon equip mixt, format per Àlvar Cardona, Artur Colomer, Keyla Vásquez i Lia Monjarro, que va abastar la 14a posició global. Cardona va aconseguir els millors resultats individuals tot compartint la millor partida amb Mojarro, amb 246 pals. L’any anterior, la FCBB havia participat amb un equip íntegrament femení que, amb Vásquez a les seves files, havia obtingut el 15è lloc definitiu.

Una acció de l'equip de Catalunya al Swiss International Team Event 2018 de Bowling. Foto: Louis Cherillo.
Una acció de l’equip mixt de Catalunya. Foto: Louis Cherillo.

Presència ininterrompuda
L’equip de la FCBB és un clàssic de la cita suïssa i pot afirmar amb orgull que ha estat present en cadascuna de les 11 edicions disputades, la primera de les quals va tenir lloc un any després del reconeixement de la federació catalana per part de la federació internacional (FIQ). Aquest 2018 hi havia 16 equips procedents d’Anglaterra, Catalunya, França, Itàlia, Malta i Suïssa i, per segon any consecutiu, la victòria va correspondre al Team Delirium italià, amb 535 punts.