18.09.18
BikeTrial

Domènec Lladó guanya l’Indoor Mundial Barcelona de BikeTrial

El català es va imposar en la final al triple defensor del títol, el txec Vaclav Kolar

El Pati de la Seu del Districte de Nou Barris va acollir dissabte, per tercer any consecutiu, l’elit masculina del BikeTrial internacional. La competició, que aquest any s’anomenava Indoor Mundial Barcelona, va aplegar, com és habitual, sis dels millors pilots del món, que es van jugar el títol amb un format espectacular. Primer disposaven de 7 minuts per fer les 5 primeres zones i, més tard, en completaven una altra de velocitat, on participaven de dos en dos amb el sistema de persecució. La victòria va correspondre a un dels dos representants catalans, Domènec Lladó, que es va confirmar com a una de les més fermes promeses d’aquest esport.

Caiguda del màxim favorit
El txec Vaclav Kolar, guanyador de les tres edicions anteriors, va arribar fins a la final però una caiguda el va deixar sense opcions quan Lladó ja dominava amb autoritat. La seva prioritat ara és recuperar-se ràpidament i intentar ser en la línia de sortida el pròxim 6 d’octubre a Sant Fruitós de Bages, seu de la segona etapa de la Copa d’Europa. L’altre representant català, Guillem Oliver, va ser cinquè, just per davant del participant espanyol, Pablo Adame. Oliver encara és júnior, debutava en una prova indoor d’aquestes característiques i es va estrenar al mundial amb un subcampionat. Va tancar el podi el britànic Adam Morewood, que es va imposar a l’italià Luca Tombini.

La confirmació de Lladó
Malgrat acabar en la cinquena plaça final, Domènec Lladó ja havia estat la gran revelació de l’última edició de l’Indoor Mundial Barcelona, quan encara estava en edat júnior. Aleshores, va pagar molt cars els cinc fiascos de la cinquena zona, quan havia completat les quatre primeres sense cometre cap peu. Tot i això, en la zona de velocitat, va ser més ràpid que el xinès Zhao Xao i es va quedar a un sol peu de prendre-li la quarta plaça. Aquest 2018 ha estat capaç d’accedir al podi directament i, a més, ho ha fet com a campió d’una de les principals proves del calendari internacional, juntament amb el mundial i l’europeu a l’aire lliure.

Domènec Lladó, en plena actuació.

Resultats
1. Domènec Lladó (CATALUNYA)
2. Vaclav Kolar (REPÚBLICA TXECA)
3. Adam Morewood (REGNE UNIT)
4. Luca Tombini (ITÀLIA)
5. Guillem Oliver (CATALUNYA)
6. Pablo Adame (ESPANYA)