17.09.18
Beach Tennis

Catalunya, subcampiona d’Europa per nacions de beach tennis

La selecció catalana s’endú de Muravera (Sardenya) un total de vuit medalles en les categories professionals i tres en les amateurs

Per tercera edició consecutiva, la selecció catalana de beach tennis es va proclamar subcampiona d’Europa per nacions a Muravera (Sardenya). Al contrari que en el mundial de principis d’estiu a Castelldefels, en aquesta ocasió Itàlia no va deixar cap opció i es va imposar amb claredat en la final (2-0). Catalunya s’havia guanyat el dret a aspirar al doblet del 2018 després de superar els amfitrions, Sardenya, en els quarts de final, i Polònia en unes semifinals molt dures i disputades, que no es van decidir fins al partit de dobles mixtos de desempat.

La selecció catalana a l'europeu de beach tennis, a Muravera.
La selecció catalana a l’europeu de beach tennis, a Muravera.

Més medalles
L’europeu es va estrenar amb les proves individuals, on Gerard Torres per fi va conquerir el títol després d’haver-se quedat a les portes fa un anyLa final hauria pogut tornar a ser totalment catalana si Robert Calvo no hagués anat per la mateixa part del quadre, ja que es va haver de conformar amb la medalla de bronze de semifinalista. Pel que fa als dobles, Gerard Torres i Pol Filella van ser finalistes de la prova masculina, on Robert Calvo i Víctor Hernández van arribar fins a les semifinals. Per la seva banda, Sara Pelayo va ser subcampiona d’Europa sub-15 junt amb la italiana Giulia Giuliani. I Macarena Robledo i Alejandra Jiménez es van penjar el bronze femení després d’arribar a la penúltima eliminatòria.

El podi de la prova individual masculina.
El podi de la prova individual masculina.

Segon or de Torres
Abans de la final Itàlia-Catalunya es van disputar els dobles mixtos, on Gerard Torres va conquerir una segona medalla d’or. La va aconseguir fent parella amb la italiana Ilaria Brunelli, qui amb la seva germana Claudia havia allargat l’hegemonia en els dobles femenins, curiosament contra una altra parella de bessones, les hongareses Aniko i Suzanne Kovacs. D’aquesta manera, el balanç de l’expedició de l’Associació de Beach Tennis de Catalunya (ABTCat), la més gran de la història, és de dos ors, tres plates i tres bronzes en les categories professionals. Aquests vuit podis s’han d’afegir als tres bronzes assolits en les categories amateurs, per mediació de Marcial Prieto (bronze dobles masculins); Xènia Cantoni i Jaime Bellini (bronze dobles mixtos); i Sara Pelayo i Marcial Prieto (bronze dobles mixtos).

Medaller català. Categories professionals
Torneig per nacions (subcampions)
Gerard Torres (campió individual)
Robert Calvo (bronze individual masculí)
Gerard Torres i Pol Filella (subcampions dobles)
Robert Calvo i Víctor Hernández (bronze dobles masculins)
Macarena Robledo i Alejandra Jiménez (bronze dobles femenins)
Sara Pelayo (subcampiona dobles femenins sub-15)
Gerard Torres (campió dobles mixtos)

Categories amateurs
Marcial Prieto (bronze dobles masculins)
Xènia Cantoni i Jaime Bellini (bronze dobles mixtos)
Sara Pelayo i Marcial Prieto (bronze dobles mixtos)