13.09.18
Dards

Els catalans freqüenten els quarts de final a Calella

L’actuació dels locals al Catalonia i a l’FCD Anniversary Open els permet recollir una bona suma de punts per als rànquings mundials de dards

El recinte polivalent de l’antiga fàbrica Llobet-Guri de Calella va acollir el 7è Catalonia Open Darts i el 4t FCD Anniversary Open. Totes dues competicions eren puntuables per als rànquings mundials i classificaven els campions, de manera directa, per al Masters Mundial, el Winmau World Masters.  L’alt nivell dels esportistes participants es va veure des de la primera eliminatòria, quan van quedar fora alguns dels caps de sèrie tant al quadre de les dones com al dels homes. La participació catalana va ser molt destacada, atesa la dificultat, i els representants de la Federació Catalana de Dards (FCD) van obtenir cinquenes posicions tant en un obert internacional com en l’altre.

Els guanyadors del Catalonia Open de dards 2018.
Els guanyadors del Catalonia Open de dards 2018.

Catalonia Open
En categoria femenina, les esportistes catalanes més destacades van ser María José Gómez (Club Dards Olot) i Núria Plaza (Club Dards Piritoño de Malgrat de Mar), que es van classificar en cinquena plaça -la que s’atorga en arribar als quarts de final- i van recollir una bona suma de punts per als rànquings mundials. La primera va perdre contra la neerlandesa Sharon Prins, cap de sèrie número 1 i campiona del Catalonia Open per sisena vegada consecutiva. Per la seva part, Loli Cascales (CD Plafrugell) va ser novena i Iolanda Riba (CD Baix Camp), 17a després de perdre amb la finalista Maud Jansson (Suècia).

Pel que fa al quadre masculí, el millor català va ser en Raül Invernon, de Manresa, que va perdre als quarts de final, per la mínima (3-4), contra el suec Johan Engstrom. Josep Arimany “Masnou” (CD Olot), Hilari Pons (Club Dards La Xarxa) i Carles Arola (CD Piritoño) van arribar fins als vuitens de final; i Martín Martí (CD Aigüestoses), Rolando Javier i Gabriel Olivè (CD Baix Camp), Antonio Rodríguez Calvo (CD Piritoño) i Joan Gonzàlez Gaixa (CD La Xarxa), fins a setzens. És a dir, que nou esportistes de l’FCD van guanyar algun dels 16 grups en disputa, que definien els integrants del quadrant definitiu. En una final inèdita, Niels Heinsoe (Dinamarca) es va imposar a Martin Compton (Anglaterra).

FCD Anniversary Open
La participació es va incrementar respecte a les tres edicions anteriors i va superar els 180 esportistes, de manera que l’FCD Anniversary ja s’ha consolidat com a la segona competició internacional més important de la península Ibèrica, precisament rere el Catalonia Open. Els millors catalans van ser, al quadre masculí, Daniel Zapata (CD Aigüestoses) i Daniel Carrasco (CD Baix Camp), que es van quedar a les portes de la semifinal i van ser cinquens. Núria Plaza i Trini Infante van ser novenes. Els guanyadors van ser dels Països Baixos, Kay Smeets i Sharon Prins, que va retenir el títol de l’any anterior i va certificar el doblet femení a Calella.