06.09.18
Dards

Calella acull els millors dards internacionals

La Federació Catalana de Dards (FCD) organitza aquest cap de setmana el 7è Catalonia Open Darts i el 3r FCD Anniversary, on tindrà representació pròpia i majoritària contra esportistes d’una quinzena de països

La Federació Catalana de Dards (FCD) organitza aquest cap de setmana el 7è Catalonia Open Darts -dissabte- i el 4t FCD Anniversary -diumenge- a la Fàbrica Llobet-Gurí de Calella (Maresme). Tots dos tornejos es jugaran d’11 a 19 h i són puntuables, de manera independent, per al Rànquing Mundial de Dards, punta d’acer, de la World Darts Federation (WDF, la Federació Mundial de Dards) i per al Rànquing Western Europe de la British Darts Organization (BDO), classificatori per al Campionat del Món Individual.

Un representant espanyol i una catalana, durant l'edició de l'any passat.
Un representant espanyol i una catalana, durant l’edició de l’any passat.

Pol d’atracció
Els dos oberts catalans són les competicions internacionals de dards més importants que se celebren a Catalunya i a la península Ibèrica, per l’alt nombre de participació i per la gran quantitat i qualitat d’esportistes forans que són capaços d’atreure. Hi sol haver representants de les principals potències com Anglaterra, els Països Baixos o Bèlgica però també de Dinamarca, Suècia, Àustria, Gibraltar, Espanya, Luxemburg, Finlàndia, Gal·les, Escòcia, Irlanda, Noruega, Polònia, República Txeca, Irlanda del Nord i Grècia, als quals s’afegeixen els esportistes locals com a la delegació més nombrosa. En aquests enllaços es pot consultar la participació en el Catalonia Open (masculina i femenina) i en l’FCD Anniversary (nois i noies).

El Catalonia Open de dards del 2017.
El Catalonia Open de dards del 2017.

De Catalunya al món
Els guanyadors individuals, masculins i femenins, es classificaran per al Masters Mundial (el Winmau World Masters) que se celebra a l’octubre. Es tracta de la competició més antiga i prestigiosa del calendari, ja que només hi participen els campions nacionals de més de 80 països i els guanyadors dels diferents oberts que se celebren arreu del món. Els vencedors també obtindran el passaport directe per als Play-offs pel Mundial de Dards Individual (el Lakeside World Professional Darts, que organitza la British Darts Organisation el pròxim mes de gener a Londres). Les eliminatòries, fins a semifinals, es decidiran al millor de 7 partides i les finals, al millor d’11.

Els guanyadors de l'última edició del Catalonia Open.
Els guanyadors de l’última edició del Catalonia Open.

Oposició de prestigi
De les sis edicions disputades fins ara del Catalonia Open en categoria masculina, només la meitat se les han anotat esportistes catalans. L’any passat, el triomfador va ser Chris Landmand (Països Baixos). En canvi, Martín Martí, vencedor el 2016, sí que es va anotar l’FCD Anniversary 2017. Aquesta vegada es trobarà l’oposició de més de 150 esportistes d’una quinzena de països. Pel que fa a les dones, mai no hi ha hagut triomf català en les sis edicions de l’obert i, de fet, cinc les ha guanyat Sharon Prins (Països Baixos), setena millor jugadora del món. L’any passat també va arribar a la final del torneig de diumenge però va caure contra la seva compatriota Aileen de Graaf, actual número 3.