03.09.18
Beach Tennis

Delegació rècord a l’europeu de beach tennis

Un total de 22 esportistes representaran Catalunya a Sardenya del 14 al 16 de setembre, amb l’objectiu de recuperar el títol del 2015

L’Associació de Beach Tennis de Catalunya (ABTCat) té previst presentar un total de 22 esportistes en l’europeu de Muravera (Sardenya), que tindrà lloc del 14 al 16 de setembre. Aquesta serà la delegació més important de tota la història, tot superant els 18 representants que hi va haver l’any passat. La selecció catalana, la sarda i la de la Itàlia peninsular seran les que tindran més jugadors sobre el terreny de joc. Tanmateix, també són remarcables les inscripcions de Polònia, amb dotze membres, i Lituània, amb vuit. Estònia, Rússia, Alemanya, Noruega, Àustria i Hongria són altres països que prendran part en l’esdeveniment, que inclou diverses proves obertes de dobles i individuals, així com el Torneig per Nacions, i que cada any es mostra més consolidat.

La selecció catalana de Beach Tennis, a l'europeu de Muravera (Sardenya) 2017.
La selecció catalana de Beach Tennis, a l’europeu de Muravera (Sardenya) 2017.

Grans esperances
L’objectiu de Catalunya serà recuperar el títol per nacions conquerit el 2015 contra Portugal, després de dues edicions consecutives caient contra Itàlia en la final. L’any passat, de manera especialment ajustada. El fet que la selecció catalana, l’1 de juliol, conquerís el tercer mundial de la seva història a Castelldefels, precisament contra la potència transalpina -18 títols de 21-, alimenta les esperances de donar continuïtat a l’èxit. A més, el combinat de l’ABTCat aspira a diverses altres medalles, tant en dobles com en individuals. En l’últim precedent, Anna Salas i Eva Fernández van guanyar la medalla d’or, mentre Mireia Rebull i Clara Grifoll; Àlex Albors i Gerard Torres; i Pol Filella i Gael Rodríguez, s’asseguraven el bronze.

Una acció en un partit de dobles de Beach Tennis.
Una acció en un partit de dobles de Beach Tennis.

En constant expansió
La Federació Internacional de Beach Tennis (IFBT), fundada el 1997 i que el 2010 va reconèixer la selecció catalana, segueix incorporant noves federacions de manera progressiva, a la vegada que treballa per l’increment de tornejos en el calendari mundial. Al marge d’Europa, el creixement és molt visible a Amèrica, al Sud, al Centre i al Nord. L’expansió va començar primer al Brasil, on es va fer el centre coordinador de Sud-amèrica (IFBT South America), que inclou Xile, l’Argentina, Perú, l’Uruguai, la República Dominicana i Veneçuela. A Nord-amèrica es van obrir delegacions a Nova York i el Canadà, que completen un ampli mapa als Estats Units, amb Florida, Califòrnia i Saint Louis, mentre que la presència a Puerto Rico i Mèxic està plenament consolidada. La Confederació Brasilera de Beach Tennis va organitzar amb èxit el primer Campionat Panamericà i, pròximament, Xile organitzarà la Copa de les Cinc Nacions de Sud-amèrica.