29.08.18
Beisbol i Softbol

Catalunya, bicampiona d’Europa de softbol sub-13

Després de l’empat inicial contra el finalista del 2017, la selecció catalana va sumar sis victòries consecutives, dues d’elles contra Itàlia

Per segon any consecutiu, la selecció catalana sub-13 es va proclamar campiona d’Europa en vèncer l’European Massimo Romeo Youth Trophy (EMRYT) a Collecchio (Itàlia). Després de donar la sorpresa en l’edició del 2017, quan van ser campiones amb un ple de victòries, les noies de Carla Segura, Raquel Fernández i Roser Jonas van ser capaces de repetir la gesta. Només van cedir un empat en el primer partit del torneig, precisament contra el finalista de fa un any, el Merklin de la República Txeca (8-8). A partir d’aquí, l’equip de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol (FCBS) va sumar sis victòries de sis possibles, incloses dues contra l’amfitriona Itàlia, entre elles la de la final del torneig.

Formació de la selecció catalana durant l'europeu de softbol sub-13.
Formació de la selecció catalana durant l’europeu de softbol sub-13.

Més de mig equip, renovat
La convocatòria de Catalunya, formada per 16 nenes de menys de 13 anys, estava integrada per sis jugadores del CBS Sant Boi (Carla Sanz, Marina Rodrigo, Maria Salas, Núria Bordanoba, Patricia Hernández i Mariona Domero); sis del CB Viladecans (Emma del Pino, Lucia Parrón, Yaritza Luna, Maria Valls, Neida de Haro i Maria del Pino); dues del CB Barcelona (Ona Prat i Valentina Ramos); una del CBS Gavà (Rebeca López); i una de l’Hèrcules (Laura Martínez). De les 16 integrants, només 7 d’elles repetien respecte a l’edició anterior on la selecció catalana va donar la gran sorpresa.

Una acció de Catalunya-Itàlia, final de l'europeu de softbol sub-13.
Una acció de Catalunya-Itàlia, final de l’europeu de softbol sub-13.

Trajectòria ascendent
Catalunya participava dins de la Future Division, amb Itàlia, Turquia, Croàcia, Ucraïna, dos equips de Rússia i tres de la República Txeca. Les noies de Jonas, Segura i Fernández eren al grup B i, després de l’empat inicial contra el Merklin (van arribar a dominar 4-8), ja no van deixar de guanyar. Aquell mateix dia es van imposar al Sever Brno (5-2); l’endemà, al Kalita (9-5) i al Molecules (13-2); i, finalment, en l’última jornada, a les Jourds Navy (12-3) i a Itàlia (7-2). El triomf contra les transalpines en el partit decisiu va ser més ajustat (3-2) però va fer justícia a una trajectòria catalana que, per segon any consecutiu, va ser immaculada.

Fotos: Facebook de l’EMRYT Collecchio.