11.07.18
Futbol Sala

El Montsant és tercer en la Champions League de futbol sala

Catalunya ha sol·licitat oficialment l’organització de l’europeu de futbol sala, que tindrà lloc del 19 al 23 de desembre

El CE Sala 5 Montsant va representar la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS) en la FEF Champions League d’aquest any, que va tenir lloc a Novara (Itàlia). Els barcelonins van avançar cap a les semifinals sense perdre cap partit però, en el penúltim matx, van topar contra el futur campió, el Dynamo de Moscou rus (2-4). Ja en l’enfrontament per la tercera plaça, es van imposar per penals al Lainate Futsal italià (2-2 i 3-2), al qual ja havien derrotat en la primera fase (3-0).

El CE Sala 5 Montsant, representant la Federació Catalana de Futbol Sala (FCFS) en la FEF Champions League de Novara (Itàlia).

Un inici prometedor
Abans, els catalans havien debutat en la màxima competició de clubs de la Federació Europea de Futsal (FEF) enfront del representant francès, l’Occitanie Futsal, al qual van derrotar amb claredat (5-0). En canvi, el duel amb l’Eastern Mediterranean University de Xipre, de la segona jornada, va ser més complicat (5-4). Aquest triomf va ser el que va assegurar la presència del Montsant en les semifinals al PalaVerdi de Novara, que va viure unes jornades de futbol sala d’alt nivell.

La selecció catalana de futbol sala, contra França el 2018.
La selecció catalana de futbol sala, abans d’un partit d’aquest any.

Candidats a l’europeu absolut
D’altra banda, Catalunya ha sol·licitat oficialment l’organització de l’europeu de futbol sala d’aquest any, classificatori per al mundial de l’Argentina del març del 2019. La cita tindria lloc del 19 al 23 de desembre, en una seu encara per determinar. La FCFS espera conèixer la designació definitiva durant els pròxims dies. La transcendència d’aquest torneig és absoluta, ja que determinarà les seleccions continentals que participaran en el mundial argentí, que tindrà com a seus Posadas, Obera i Montecarlo.

Daniel Vives, president de la FCFS (Federació Catalana de Futbol Sala).
Daniel Vives, president de la FCFS.

Confiança absoluta de l’AMF
L’Associació Mundial de Futsal (AMF) té una gran confiança en la capacitat organitzativa de la FCFS, fins al punt que en l’últim congrés del màxim organisme internacional, a Asunción (Paraguai), va nomenar el president català, Daniel Vives, membre titular per Europa. Tal com va destacar Vives fa unes setmanes a L’Esportiu, “tot plegat deriva de la bona organització que vam fer en el mundial femení que es va disputar a Balaguer el mes de novembre passat”. En el mateix congrés, Jordi Jiménez, membre de la federació catalana, va ser escollit un dels tres membres del comitè d’àrbitres que seran instructors internacionals.

La selecció catalana sub-20, campiona d'Europa de futbol sala.
La selecció catalana sub-20, recent campiona d’Europa de futbol sala.

El repte de la sub-20
El bon moment del futbol sala català va quedar clar en l’europeu sub-20 del mes de febrer, quan la selecció es va proclamar campiona. Aquest èxit li va donar el passaport per al mundial de la categoria, que tindrà lloc entre el 18 i el 27 de novembre a Valledupar (Colòmbia). Tot i que els equips sud-americans seran clarament favorits, Catalunya confia a fer-hi un bon paper que ratifiqui la seva posició central en el marc del futsal internacional.