11.07.18
Dards

Escollits els vuit representants de Catalunya en l’europeu de dards

La gran novetat de la convocatòria per a la competició de Budapest és el retorn de la selecció femenina després de dues edicions d’absència

La Federació Catalana de Dards (FCD) ja ha fet oficial la convocatòria d’esportistes que disputaran la Copa d’Europa 2018, que tindrà lloc del 25 al 29 de setembre a Budapest (Hongria). El seleccionador català, Antoni Gragera, ha escollit el següent equip de vuit: Carles Arola i Antonio Rodríguez Calvo (Piritoño CD, de Malgrat de Mar), Josep Arimany (Club Dards Olot) i Sergio Garrido (CD Baix Camp); i Loli Cascales (Palafrugell CD), María José Gómez (CD Olot), Núria Plaza (Piritoño CD) i Iolanda Riba (CD Baix Camp). La gran novetat és el retorn de la selecció femenina després de dues edicions d’absència, mentre que la masculina afrontarà la quarta participació consecutiva.

Maria José Gómez, campiona de Catalunya de dards i classificada per al Winmau Masters 2018.
Maria José Gómez, campiona de Catalunya de dards.

Augment del nivell
L’Europe Cup se celebra tots els anys parells des del 1978 i està organitzada per la World Darts Federation (WDF). El reconeixement de la FCD per part del màxim organisme mundial, l’any 2011, va obrir la porta a la participació de Catalunya en l’europeu de seleccions nacionals europees a partir de l’edició següent, la del 2012. A aquell esdeveniment hi van assistir tant l’equip masculí com el femení però, aquest últim, no va poder ser present ni el 2014 ni el 2016 a causa d’un canvi en la normativa, que equiparava el nombre de participants en tots dos gèneres. L’augment del nivell dels dards femenins catalans ha permès comptar amb quatre esportistes de garanties per anar a Budapest, ja que acrediten una destacada experiència internacional.

El podi femení de la Mediterranean Cup 2017, amb Catalunya campiona.
El podi femení de la Mediterranean Cup 2017, amb Catalunya campiona.

Precedent victoriós
De les quatre escollides per Gragera, Loli Cascales (Copa del Món 2011), Iolanda Riba (Copa d’Europa 2012) i Núria Plaza (Mediterranean Cup 2017) ja saben què és competir internacionalment per Catalunya. De fet, aquesta última va contribuir decisivament al fet que l’equip de la FCD guanyés el títol mediterrani en l’edició de l’any passat. María José Gómez és la vigent campiona de Catalunya. Pel que fa als nois, Carles Arola i Josep Arimany són els esportistes amb més experiència, ja que el primer ja va disputar les dues últimes Copes d’Europa, la Copa del Món del 2015 i la Mediterranean Cup del 2017 i, el segon, l’europeu i la Copa Mediterrània més recents.

Carles Arola, classificat per al Màsters Mundial 2018.
Carles Arola, classificat per al Màsters Mundial 2018.

Els detalls
L’Europe Cup 2018 es disputarà al MOM Sports Pool and Sports Complex de la capital d’Hongria, Budapest. La cerimònia d’inauguració serà el dimarts 25 de setembre i, del dimecres 26 al divendres 28, es disputaran partits de totes les modalitats i gèneres fins a les semifinals. Ja dissabte 29 estan programades les finals a l’escenari principal. Per equips es jugarà amb el format ‘round robin’ en grups, on tots els esportistes competiran contra tots, cosa que extrema la importància de la resistència, la precisió i la concentració per l’acumulació de partides. La fase final serà pel sistema de KO directe, de la mateixa manera que les competicions de format individual i per parelles, que també comptabilitzaran per a les classificacions generals de la WDF Europe Cup per seleccions. Les seus i els guanyadors anteriors es poden consultar a través del següent enllaç.