09.07.18
Bàsquet en cadira de rodes

Subcampions del Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes

La selecció catalana completa un gran torneig i només cedeix contra Gran Bretanya sub-22, a la qual havia superat en un amistós disputat dijous a Palau-Solità i Plegamans

La selecció catalana de bàsquet en cadira de rodes va superar a bastament la quarta posició del 2017 i es va proclamar subcampiona del 25è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona i 8è Memorial Joan Palau i Francàs, disputat durant el cap de setmana a les instal·lacions del CEM de l’Espanya Industrial. Catalunya va sumar la victòria en els dos primers compromisos del torneig i només va cedir contra el combinat sub-22 de la Gran Bretanya, que va ser millor tant en el darrer partit de la primera fase (55-25) com en la final (55-31). Tanmateix, el conjunt de Juanjo Lázaro sí que va aconseguir batre els britànics en una ocasió: en l’amistós previ disputat dijous al Pavelló municipal d’esports Maria Víctor de Palau-solità i Plegamans (47-42).

La selecció catalana, al 25è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes.

Triomfs de mèrit
Catalunya va iniciar el seu camí en el Ciutat de Barcelona davant del combinat femení de la federació espanyola (FEDDF), contra qui va guanyar de quatre punts (44-40). Exactament el mateix marge va ser el que li va permetre derrotar la selecció portuguesa (50-46). Mentrestant, Gran Bretanya sub-22 va guanyar els seus partits amb molta contundència (76-36 contra Espanya i 72-40 contra Portugal), de manera que ben aviat es va erigir en la gran favorita. En els dos últims partits, va fer bons els pronòstics enfront d’una selecció catalana que, malgrat tot, va ser capaç d’anotar sis punts més en el duel decisiu per a la medalla d’or, disputat diumenge al migdia, que en l’anterior. La igualtat va presidir el marcador durant molts minuts i la sentència no va arribar fins que els de Juanjo Lázaro no van començar a acusar l’acumulació de faltes personals.

La selecció catalana, al podi del 25è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes.

Una festa del bàsquet adaptat
Abans de la final, va tenir lloc un partit de bàsquet inclusiu i el lliurament dels trofeus als equips guanyadors de la Lliga Catalana: el Joventut BCR, al Nivell 1, i l’Escola AFA com a campió del Nivell 2. La selecció catalana la formaven els següents jugadors: Oliver Gil (CB Joventut); Óscar Onrubia, David Jofre, Raúl Ortiz, Carles Molina, Óscar Pérez i Adrián Lorenzo (CE Global Basket UAB); Biel Carbó i Àlex Carrillo (UNES FC Barcelona); i David Campos i Antonio Burrueco (BCR CEM L’H). En el següent enllaç es poden consultar les estadístiques completes dels partits i es pot seguir la retransmissió dels duels disputats per l’equip de Catalunya.