05.07.18
Bàsquet en cadira de rodes

La selecció catalana de bàsquet en cadira de rodes es posa a prova a escala internacional

El Trofeu Ciutat de Barcelona la tornarà a enfrontar a combinats de prestigi mundial, com el portuguès o el britànic

El Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes, 8è Memorial Joan Palau i Francàs, arriba aquest cap de setmana a la 25a edició. La selecció catalana absoluta masculina tornarà a exercir d’amfitriona del torneig, que és l’única oportunitat de veure en acció Catalunya contra altres combinats d’abast mundial. Tota la competició tindrà lloc al CEM de l’Espanya Industrial (Muntades, 37) de Barcelona i constarà d’una lligueta de quatre equips tots contra tots, concentrada el dissabte, i les posteriors finals pel títol i per la tercera posició, programades diumenge al matí en funció dels resultats de la primera fase.

La selecció catalana de bàsquet en cadira de rodes.
La selecció catalana de bàsquet en cadira de rodes.

Rivals de prestigi
La selecció catalana començarà el seu camí en el Ciutat de Barcelona dissabte al matí (11.15 h), quan s’enfrontarà al combinat femení de la federació espanyola (FEDDF). Ja a les quatre de la tarda, el seu rival serà l’equip nacional absolut de Portugal i, a última hora (19.30 h), jugarà contra la selecció sub-22 de la Gran Bretanya. El partit pel tercer i quart lloc serà diumenge al matí (9.30 h), mentre que la final serà al migdia (12.15 h). Entre els dos duels (11.15 h) hi haurà l’exhibició d’un partit inclusiu. Els trofeus es lliuraran entre tres quarts de dues i les dues del migdia. Els partits de Catalunya i les finals es podran veure en directe a través d’aquest enllaç de Youtube.

La selecció catalana de bàsquet en cadira de rodes, al Ciutat de Barcelona 2017.
Imatge del podi de l’edició del 2017.

Treure rèdit de l’experiència
Els jugadors convocats pel seleccionador Juanjo Lázaro són Oliver Gil (CB Joventut); Óscar Onrubia, David Jofre, Raúl Ortiz, Carles Molina, Óscar Pérez i Adrián Lorenzo (CE Global Basket UAB); Biel Carbó i Àlex Carrillo (UNES FC Barcelona); i David Campos i Antonio Burrueco (BCR CEM L’H). Carles Estrada, com a segon entrenador, Beatriz García, fisioterapeuta, i Dani Gómez, com a mecànic, completen l’staff tècnic. Set dels components de la plantilla repeteixen respecte a l’any passat, quan l’equip va ser quart però va plantar cara (38-47) al Meylan Grenoble francès, en el que va ser darrer partit del medallista paralímpic Jaume Llambi. Cal aprofitar aquest aprenentatge, i el fet de disposar de dos efectius més que el 2017 -només eren nou jugadors-, per fer un pas endavant.

Amistós previ
Abans de la disputa del Ciutat de Barcelona, avui mateix, la selecció catalana té programat un partit de preparació al Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor de Palau-solità i Plegamans (20 h) contra els britànics, que arriben aquest mateix dijous a la tarda (16 h) a Barcelona. Serà l’última etapa d’una preparació per a la competició que ha inclòs diversos entrenaments col·lectius. L’últim d’ells, aquest mateix dimarts, al CAR de Sant Cugat.