04.07.18
Beach Tennis

Tricampions del món de Beach Tennis

Catalunya reedita a Castelldefels els èxits del 2012 i del 2014 en batre la totpoderosa Itàlia, 18 vegades vencedora, en la final (2-1)

La selecció catalana de Beach Tennis va conquerir a Castelldefels el tercer títol mundial per països de la seva història. Un èxit que només tenia dos precedents, el 2012 i el 2014, quan el combinat nacional també va es va penjar la medalla d’or. Els catalans van necessitar el partit de desempat de dobles mixtos per aconseguir el títol mundial contra Itàlia, referència absoluta d’aquest esport, com demostra el fet que ha aixecat el títol en 18 ocasions de 21 possibles.

La selecció catalana campiona mundial de Beach Tennis a Castelldefels.

Bona gestió de la pressió
La parella catalana masculina de dobles va caure contra els transalpins en l’estrena de la final però la femenina va forçar el desempat. Un partit molt intens i igualat que es va vèncer per un marge molt estret (9-7). Més tard, els dobles mixtos van certificar el 2-1 definitiu, també per una diferència mínima (9-7). Catalunya va demostrar molta maduresa en la gestió de la pressió, atesa l’experiència d’un conjunt italià que sempre va conservar les opcions de triomf. L’equip local, que partia com a cap de sèrie número 2, havia eliminat en semifinals Luxemburg (2-0) i, en quarts, Bèlgica pel mateix resultat.

La selecció catalana campiona mundial de Beach Tennis a Castelldefels.

Un triomf col·lectiu
Les seleccions poden estar formades per fins a 5 jugadors i 5 jugadores. El seleccionador català, Marcial Prieto, va comptar amb les jugadores Mireia Rebull, Clara Grifoll, Alejandra Jiménez i Eva Fernández; i amb els jugadors Àlex Albors, Pol Filella, Gerard Torres, Santi Puente i Robert Calvo.  El tècnic els va fer jugar a tots en les diferents eliminatòries.

El mundial de Beach Tennis a Castelldefels.

Més medalles
El mundial de Beach Tennis, al marge de la competició per països, també té diferents campionats oberts. Anna Salas i Eva Fernández van guanyar la medalla d’or, i Mireia Rebull i Clara Grifoll la de bronze, en la categoria de Dobles Femení Pro. Àlex Albors i Gerard Torres, d’una banda, i Pol Filella i Gael Rodríguez, de l’altra, van ser medallistes de bronze en els Dobles Masculins Pro, en arribar tots ells a les semifinals. El subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé, i el coordinador d’Esports de la Diputació de Barcelona, Daniel Laga, van participar en la cerimònia de lliurament de premis.