04.07.18
Bowling

Bons resultats al Campionat d’Europa Sènior de Bowling

Fernando Gómez va ser el representant català més destacat amb la 22a posició individual en la categoria C (de 65 anys en endavant)

Fernando Gómez, amb un total de 3744 pals (208 de mitjana), va ser l’esportista que va obtenir els millors resultats de la delegació catalana al Campionat d’Europa Sènior de Bowling, que aquest any va tenir lloc a Viena (Àustria). Gómez es va classificar en la 22a posició de la classificació global de la categoria C (de 65 anys en endavant), en la que hi participaven 273 esportistes. Els seus resultats també li van permetre ser el 57è en la general individual que engloba totes les categories, i va arrodonir la seva actuació amb la 19a plaça en la prova per parelles juntament amb Álvaro-José Cardona, d’un total de 103 participants. En la modalitat de trios, amb Cardona i Miquel Àngel Roig, va assolir els millors resultats individuals amb una sèrie de 1343 pals (223,80 de mitjana). La prova de trios és sense categories i van prendre part un total de 215 equips.

Desfilada de la selecció catalana de Bowling per la inauguració del Campionat d'Europa Sènior a Viena.

Segura també destaca
Per la seva banda, Antonio Segura, subcampió de Catalunya en categoria sènior, es va classificar el 23è d’un total de 173 participants en la prova individual de la seva categoria, l’A (de 50 a 57 anys). També va aconseguir el millor resultat del seu compte particular, 1275 pals (212,50 de mitjana), en la prova per parelles juntament amb Miquel Àngel Roig. Tots dos es van classificar els 82ns de 124 parelles. La competició de trios la va disputar amb dos jugadors d’Israel. Per a Álvaro-José Cardona i Miquel Àngel Roig, que són els més veterans en aquesta competició, aquest any els resultats individuals no els van ser massa favorables.

Desfilada de la selecció catalana de Bowling per la inauguració del Campionat d'Europa Sènior a Viena.

Consolidats en l’elit mundial
A Viena també estaven en joc les classificacions de combinada, que aglutinaven els resultats individuals, per parelles i per trios de cada categoria. En l’A, Antonio Segura va acabar el 93è de 173 participants. En la B (de 58 a 64 anys), Álvaro-José Cardona va ser el 141è de 200 esportistes. I en la C, Fernando Gómez va ser el 22è, i Miquel Ángel Roig el 155è, de 273 esportistes.

Desfilada de la selecció catalana de Bowling per la inauguració del Campionat d'Europa Sènior, a l'estadi de Rapid de Viena.
La selecció catalana, a l’estadi de Rapid de Viena, seu de la inauguració.

Un clàssic de la competició
Aquesta va ser la 27a edició de l’ESBC Championships, que va comptar amb la presència d’un total de 909 competidors (646 homes i 263 dones) de 25 federacions europees diferents. Catalunya participa ininterrompudament en aquesta prestigiosa competició, organitzada per l’European Senior Bowlers Committe, des de l’any 2008. En la cerimònia d’inauguració, per tant, que va tenir lloc a l’estadi del Rapid de Viena, va onejar la senyera i van sonar Els Segadors amb total normalitat.

Podeu consultar tots els resultats a través d’aquest enllaç.