02.07.18
Korfbal

Dues quartes posicions en l’europeu sub-15 de korfbal

Els dos equips 4×4 de la selecció catalana extreuen una important experiència internacional del torneig als Països Baixos

Els dos equips que representaven Catalunya en el Campionat Europeu sub-15 van ser quarts en la competició disputada a Drachten (Països Baixos). Els sis països participants es van repartir en dos conjunts diferents cadascun, ja que la competició adoptava un format de 4×4. D’aquesta manera, es van disputar dues lligues de manera paral·lela, que van permetre a la selecció catalana conquerir dues quartes posicions durant l’esdeveniment. L’equip número 1 de la Federació Catalana de Korfbal (FCK) va derrotar Hongria (6-8) i Alemanya (7-8) i va perdre contra Portugal (15-7), Anglaterra (12-5) i Holanda (18-12), mentre que el 2 va batre Alemanya (6-7), va empatar amb Hongria (6-6) i va perdre contra Portugal (10-4), Anglaterra (13-2) i Holanda (4-2).

Catalunya, al Campionat Europeu sub-15 de korfbal disputat a Drachten (Països Baixos).

Més enllà dels resultats
Tal com va reconèixer la seleccionadora Berta Alomà abans del torneig, els resultats eren secundaris: “L’equip viatja a Holanda amb l’objectiu d’agafar recorregut internacional, ja que per a molts d’ells és la primera experiència fora de Catalunya”. En aquest sentit, abans dels partits oficials, la totalitat d’equips va participar en un parell d’entrenaments comuns, en una competició de tir a l’exterior i en un torneig mixt, a més que els jugadors van tenir temps de conèixer la localitat de Drachten.

Catalunya, al Campionat Europeu sub-15 de korfbal disputat a Drachten (Països Baixos).

La convocatòria
Berta Alomà i Víctor Vila van exercir d’entrenadors de la selecció catalana sub-15 als Països Baixos, amb Isaac Martínez de fisioterapeuta. La convocatòria de Catalunya comptava amb els següents efectius, que es van distribuir entre els dos equips: Ariadna Vidiella (SKC), Aida Gutiérrez (Sant LLorenç), Iona Sala (Ridaura), Ona Pitarch (KC Barcelona), Aina Trigueros (Platja d’Aro), Andrea Soriano (CK Vallparadís), Paula Quílez (M. Miró), Victoria Tamayo (CK Castellbisbal), Temi Combis (SKC), Emilio Hernández (M. Miró), Nin Matas (CK Vacarisses), Héctor Vílchez (SKC), Marc Sedó (KC Barcelona), Santi Garrido (Jonqueres), Jordi Vert (CK Vallparadís) i Yassine Amine (Ridaura).

Imatges: Marco i Jenna Spelten, i FCK.