28.06.18
Beach Tennis

Catalunya lluitarà a partir de demà pel tercer títol mundial de beach tennis

Castelldefels debuta aquest any com a seu de la competició, que s’ha estrenat aquest dijous amb els dobles per a majors de 40 anys

Catalunya acull, des d’aquest dijous fins al diumenge, 1 de juliol, el mundial de beach tennis per cinquena edició consecutiva. En aquesta ocasió, però, l’esdeveniment s’ha traslladat fins a Castelldefels, que s’estrena com a seu de la competició. El principal repte de la selecció catalana, vigent subcampiona, serà intentar reconquerir el títol per nacions que ja va guanyar el 2012 i el 2014. Una empresa complicada perquè al davant hi tindrà Itàlia, vencedora en les altres 18 edicions disputades: del 1997 al 2011, el 2013, i del 2015 al 2017. Fa un any, el resultat va ser de 2-0 per als transalpins, que no van necessitar el desempat dels dobles mixtos. La primera eliminatòria serà demà divendres a partir de les 16 h, mentre que la final està programada diumenge a les cinc de la tarda.

Marcial Prieto, seleccionador català de beach tennis.
Marcial Prieto, seleccionador català.

Una selecció de present i de futur
Marcial Prieto serà el seleccionador català en aquest mundial i durant l’europeu de Muravera, del 13 al 16 de setembre. És l’actual tècnic d’esports i coordinador esportiu de l’Associació Beach Tennis de Catalunya (ABTCat) i fa 10 anys que està vinculat a aquest esport, tot essent partícip de l’increment de jugadors amateurs al país. Tal com va manifestar al web de l’ABTCat, compta amb un equip de present i de futur: “Buscarem la combinació de jugadors experts en la competició per nacions amb bons jugadors que van apareixent al rànquing i que als darrers anys han mostrat la seva fidelitat amb nosaltres”, va afirmar fa uns dies. Els escollits són Àlex Albors, Pol Filella, Gerard Torres, Santi Puente i Rober Calvo; i Mireia Rebull, Clara Grifoll, Alejandra Jiménez i Eva Fernández.

Desplegament per al mundial de beach tennis.
 

Moltes competicions
Al marge de la competició per nacions -que consta d’un partit de dobles masculins, un altre de femenins, i un darrer de mixtos només quan és necessari desempatar cada eliminatòria-, el mundial de beach tennis compta amb moltes altres competicions. De fet, es repartiran més de 200 medalles entre totes les categories, començant per les dels dobles masculins, femenins i mixtos d’aquesta tarda de dijous. Això fa que el desplegament sigui espectacular, amb una pista central amb graderies, una secundària amb seients i 13 més d’addicionals, ubicats al tram de platja més proper a la confluència del carrer 6 amb el Passeig Marítim. Podeu consultar el programa exacte per als pròxims dies a través d’aquest enllaç.