25.06.18
Pitch and putt

La selecció catalana, subcampiona d’Europa de pitch and putt

Irlanda es va mostrar intractable a Urduña (País Basc) i va conquerir el seu sisè títol 11 anys després del darrer

Catalunya no va poder conquerir el seu tercer Campionat d’Europa consecutiu de pitch and putt en perdre el duel decisiu contra Irlanda amb molta claredat (8,5-0,5). Els irlandesos van mostrar la millor versió d’ells mateixos a Urduña (País Basc) i es van convertir en el primer equip que tanca totes les eliminatòries directes (matchplay) sense perdre cap partida individual. Feia 11 anys que l’equip verd, blanc i taronja no conqueria el títol (el d’aquest cap de setmana és el 6è), després que la selecció catalana l’hagués superat en l’edició del 2010 i haver estat absent en la del 2014.

La selecció catalana, en l'europeu d'Urduña de pitch and putt.
La selecció catalana, en l’europeu d’Urduña de pitch and putt.

L’strokeplay marca tendència
L’europeu es va iniciar amb dues voltes individuals (strokeplay) de tots els jugadors, la suma dels resultats dels quals havia de distribuir les nou seleccions participants en 3 grups diferents. Catalunya va ser segona a 29 cops dels irlandesos, que amb un registre global de -44 van començar a ratificar la seva condició de favorits. Per la seva posició, la selecció catalana es va enfrontar en la segona fase a Suïssa i Galícia, contra qui va aconseguir l’accés a la lligueta final amb no poques dificultats. Tot i que els helvètics van caure amb rotunditat (9-0), els gallecs van ser capaços empatar (4,5-4,5) contra l’aleshores vigent bicampiona.

La selecció catalana, en l'europeu d'Urduña de pitch and putt.

Final a tres desigualada
La lligueta final la van disputar Irlanda, Catalunya i Andorra, que va superar en l’eliminatòria anterior Gran Bretanya tot i haver quedat a 10 cops en l’strokeplay. La selecció catalana va batre l’andorrana (5,5-3,5) gràcies al foursome ja que, en individuals, es va registrar un empat a 3. L’última jornada deparava el duel entre irlandesos i catalans, que va ser una final malgrat que en aquest europeu s’estrenava el format de triangular definitiu. L’equip estava integrat per Emili Sanmartín, Eric Puig, Fernando Cano, Josep Iglesias, David Riera i Àlex Albiñana Jr, que va ser qui va aconseguir l’únic mig punt contra Irlanda, en empatar el seu enfrontament individual.

Podeu consultar els resultats definitius a través d’aquest enllaç.