20.06.18
Bowling

La senyera tornarà a lluir en el Campionat d’Europa Sènior de Bowling

La FCBB tindrà 4 representants en un esdeveniment amb 918 esportistes de 27 països, que s’inaugurarà a l’estadi del Rapid de Viena

Per onzena edició consecutiva, la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FBBB) estarà representada en el Campionat d’Europa Sènior de Bowling, que aquest any tindrà lloc a Viena (Àustria) del 23 al 30 de juny. Un total de 918 esportistes de 27 federacions europees diferents hi prendran part, dels quals 237 seran dones i 681, homes. En aquesta ocasió, Catalunya no disposarà de participació femenina, però sí que mantindrà la tendència de tenir-hi entre 3 i 9 representants. Federacions com les de Finlàndia, Dinamarca, França o Suècia en solen presentar una setantena. Hi ha tres categories d’edat: l’A (de 50 a 57 anys), la B (de 58 a 64) i la C (de 65 anys en endavant).

Un bon precedent
Els quatre catalans que prendran part en la cita són Álvaro-José Cardona (categoria B), Fernando Gómez i Miquel Àngel Roig (categoria C), i Antonio Segura (categoria A). En canvi, Juan Miguel Albizuri, amb plaça directa en tant que campió de Catalunya, es perdrà l’europeu sènior per lesió. Fa un any, a Dublín, Cardona va assolir la 5a plaça en la prova individual, en el que va significar el millor resultat individual d’un representant de la FCBB en tota la història. Tots quatre participaran del 24 al 27 de juny en la competició individual però també ho faran en les de dobles (del dia 24 al 26) i trios (del 26 i 29). Cardona i Gómez formaran una parella, mentre l’altra la componen Roig i Segura. Els tres primers seran els tres esportistes que competiran junts per trios, mentre que Antonio Segura formarà equip amb els russos Igor Kryl i Sergey Vasiltxenko.

Els catalans en el Campionat d'Europa Sènior de Bowling 2017.
Els catalans, al Campionat d’Europa Sènior de Bowling 2017.

La senyera, al camp del Rapid
La cerimònia d’inauguració tindrà lloc a lAllianz Stadion, seu del Rapid de Viena de futbol. Tal com és preceptiu, l’acte inclourà una desfilada amb representants de tots els països, de manera que la senyera i l’equipament de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) lluiran amb total normalitat al costat dels símbols de les altres 26 delegacions. Malgrat els esforços espanyols per boicotejar el reconeixement internacional del Bowling català, assolit l’any 2007, tant l’European Senior Bowlers Committee com l’empresa Qubica-AMF, organitzadora de la Copa del Món, segueixen reconeixent Catalunya com a país esportiu a tots els efectes i, per tant, té assegurada la seva participació en els seus esdeveniments, independentment de si hi ha representació espanyola o no. A Viena, no és el cas.