19.06.18
Quidditch

Catalunya ja té rivals per al mundial de Florència

La selecció catalana s’enfrontarà en la primera fase a dues potències, el Regne Unit i Mèxic, i dos rivals assequibles, Eslovàquia i la República Txeca

La selecció catalana de quidditch ja coneix els rivals que tindrà en la primera fase del mundial de Florència (Itàlia), que tindrà lloc íntegrament el 30 de juny. Segons va decidir el sorteig de la competició, Catalunya s’enfrontarà, per aquest ordre, a Mèxic, el Regne Unit, la República Txeca i Eslovàquia.  Els dos primers seran rivals complicats, ja que van entrar al sorteig tot formant part del primer pot de favorits, però els dos darrers formaven part del quart i últim, mentre que el combinat català era en el tercer. Aconseguir guanyar aquests dos últims partits serà essencial per a intentar accedir als vuitens de final, que disputaran els 16 primers d’un rànquing que englobarà les puntuacions de tots els grups. La part negativa és que els catalans i els txecs hauran d’afrontar els quatre duels sense gairebé descans, mentre la resta d’adversaris afrontaran els enfrontaments de manera més esglaonada.

El sorteig del mundial de quidditch Florència 2018, amb Catalunya.

Rivals dispars
El Regne Unit va ser tercer en l’última edició del mundial, disputada el 2016 a Frankfurt (Alemanya), mentre Mèxic, que havia estat cinquè a Burnaby (Canadà) el 2014, va ser vuitè. Per contra, Eslovàquia va ser 17è en l’únic precedent  disputat i la República Txeca és debutant. Catalunya es va estrenar en aquesta competició amb una dotzena plaça. En cas d’aconseguir una de les primeres setze posicions, la selecció catalana jugaria els vuitens de final, on es pot trobar qualsevol rival. En aquest sentit, cal destacar que els dos últims finalistes, Austràlia i els Estats Units, es trobaran en el primer enfrontament que els té marcat el calendari. Les victòries valen 3 punts i també se’n pot aconseguir 1 en cas de perdre de 30 o menys o forçar la pròrroga. Totes les eliminatòries, que decidiran les classificacions del 1r al 16è, es disputaran el diumenge 1 de juliol.

La selecció catalana de quidditch, a la Copa Regions de Vitòria 2018.

Test parcial
Per tal de preparar la participació en el mundial, la selecció catalana va prendre part en la Copa de Regions espanyola. L’assaig va ser parcial tenint present que només la meitat dels components que van disputar aquesta competició també aniran a Florència. El fet de, en bona part, no haver jugat mai junts va limitar l’inici de Catalunya en el torneig. Tanmateix, progressivament, va anar trobant el ritme de joc i millorant, fins al punt de superar la selecció de Centro Este (Madrid) en la final de consolació. D’aquesta manera, el combinat català va ser tercer rere Euskadi i Galícia. Alguns dels rivals en aquesta competició jugaran el mundial amb Espanya, que s’enfrontarà al Canadà, Malàisia, Alemanya i Islàndia.

Bàner de suport a Catalunya amb vista al mundial de quidditch de Florència 2018.

La selecció necessita suport
L’augment de les tarifes de participació en el mundial de Florència (400 euros per equip i 60 per jugador, quan fa dos anys eren de 250 i 30), així com el preu de l’allotjament imposat per l’organització, ha obligat els jugadors de la selecció, majoritàriament universitaris, a fer un gran esforç econòmic per representar Catalunya a Itàlia. Podeu col·laborar amb ells a través de la campanya de micromecenatge que tenen oberta. En aquest reportatge hi trobareu més detalls sobre el quidditch i el seu desplegament al nostre país.