19.06.18
Pitch and putt

Catalunya aspira al 3r europeu de pitch and putt consecutiu

Irlanda, absent en l’edició del 2014, i en un camp que li és propici, serà la gran rival

La selecció catalana de pitch and putt jugarà del 22 al 24 de juny el VIII Campionat d’Europa per equips a la localitat basca d’Urduña. El gran objectiu de Catalunya és aconseguir el tercer europeu consecutiu, després dels èxits assolits el 2010 a Lloret de Mar i el 2014 a Andorra. La gran rival serà Irlanda, campiona en les cinc primeres edicions (1999, 2001, 2003, 2005 i 2007), que no va participar en l’edició de fa quatre anys. Sí que, en canvi, va ser present l’any 2010 a Lloret, on el combinat local va ser capaç de trencar la ratxa victoriosa irlandesa amb una treballada victòria en la final (5-4). En l’últim precedent, l’adversari català en el partit decisiu van ser els Països Baixos (5,5-3,5).

El camp on es disputarà l'europeu de pitch and putt d'Orduña.
El camp on es disputarà l’europeu de pitch and putt d’Urduña.

Camp ideal per a Irlanda
El camp d’Urduña és típicament irlandès, ja que destaca per tenir forats molt curts i greens molt petits. Tanmateix, Catalunya es mostra confiada a poder-ho contrarestar a partir de la seva determinació. Al marge dels dos grans favorits, la participació la completen les següents seleccions: Andorra, País Basc, França, Galícia, Gran Bretanya, Noruega i Suïssa. La cerimònia inaugural serà dijous, quan es determinarà per sorteig l’ordre de les dues voltes individuals que obriran el campionat. Els resultats faran que es distribueixin les 9 seleccions en 3 grups de 3 equips. Els guanyadors de cada grup jugaran un nou grup que decidirà els tres primers llocs, mentre que la resta d’equips jugaran en dos grups més per decidir les places del 4t al 6è i del 7è al 9è lloc. D’aquesta manera, canvia el sistema de competició, que fins ara preveia eliminatòries de quarts, semifinals i final.

Els primers candidats a disputar amb la selecció catalana l'europeu de pitch and putt a Orduña.
Els primers candidats a disputar l’europeu amb Catalunya.

Una convocatòria disputada
Els sis jugadors que formaran part de la selecció catalana són Àlex Albiñana Jr (Lleida), Fernando Cano (Gualta), Josep Iglesias (Callejeros), Eric Puig (Franciac), David Riera (Roc 3) i Emili Sanmartin (Franciac). Per aconseguir la seva plaça, els sis jugadors van haver de jugar uns trials o proves de selecció que es van disputar inicialment al camp de Vallromanes i, més tard, en el mateix camp basc que acollirà l’europeu. La primera part dels trials la van disputar 16 jugadors i la segona, 8. L’objectiu de les proves era buscar els jugadors que millor adaptin el seu joc al tipus de camp i a les distàncies, amb vista al potencial que es preveu que hi tinguin els irlandesos. El capità no jugador serà en Xavier Ponsdomènech.

Els primers candiEls campions del 2014, davant dels aspirants a guanyar amb Catalunya l'europeu del 2018.dats a disputar amb la selecció catalana l'europeu de pitch and putt a Orduña.
Els campions del 2014, davant dels aspirants del 2018.

L’amistós del relleu
Per tal de preparar bé l’europeu, els representants de Catalunya a Orduña han disputat un encontre amistós contra un rival prou significatiu: la selecció catalana campiona l’any 2014. D’aquesta manera,  Albiñana, Cano, Iglesias, Puig, Riera i Sanmartin es van veure les cares contra Josep Martínez, Dani Giménez, Jordi Saborit, Enric Sanz, Jordi Serra i Rafa Ramos, que substituïa el lesionat Marc Lloret. La victòria va correspondre a la selecció actual (6-3). El relleu està servit.