18.06.18
Curses per muntanya

Gairebé tota la selecció catalana, en el Top-20 a Livigno

Laura Orgué i Sheila Avilés són primera i segona en l’exigent competició italiana i refermen la seva hegemonia en les curses per muntanya

La selecció catalana de curses per muntanya va completar una participació destacada en la prova de la Copa del Món de Livigno (Llombardia, Itàlia). Sis dels set components van acabar entre els 20 primers, tant en la categoria masculina com en la femenina. Laia Andreu (UE Vic), en el seu debut aquesta temporada, va ser la corredora més destacada de l’equip de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), tot aconseguint la 9a plaça final. En l’edició anterior, l’osonenca havia aconseguit la tercera posició. Pel que fa a Montse Martínez (AAE Escola del Treball (SE)), també va fer una bona cursa, travessant la meta en el 15è lloc. Pel que fa als homes, Albert Pujol (CE Taradell) va ser el millor del combinat català amb una treballada 12a posició, seguit per Jonatan Mora (CE Voltreganès), 13è; Gerard Españó (AE Moutain Runners del Berguedà), 17è; i David Prades ((AE Moutain Runners del Berguedà), 19è. L’altre membre del conjunt era Sergi Rodríguez (CE La Segarra).

Sheila Avilés, segona, i Laura Orgué, primera, a Livigno.
Sheila Avilés i Laura Orgué, al podi de Livigno.

Orgué i Avilés, estel·lars
Laura Orgué (UE Urgellenca) i Sheila Avilés (AE Matxacuca) van ser les grans protagonistes catalanes de la prova, amb un espectacular duel que no es va respondre fins als compassos finals. Orgué va començar manant però sempre vigilada de prop per Avilés, que gairebé mai no va cedir més d’un minut de diferència. La vigent guanyadora de la Copa del Món de Sky Classic va arribar a superar momentàniament la sis vegades campiona de Kilòmetre Vertical en l’última pujada però aquesta última va ser capaç de dictar sentència en la darrera baixada, per 34 segons. Totes dues van patir dificultats perquè, mentre Orgué es va perdre i va haver de recular uns metres, Avilés va patir una caiguda. Amb aquests resultats, totes dues consoliden la seva hegemonia en les curses per muntanya. El triomf masculí va ser per al suec Petter Engdah que, com Orgué, prové de l’esquí nòrdic.