15.06.18
Curses per muntanya

Vuit corredors, amb la selecció catalana a Livigno

La prova italiana significarà el debut de Laia Andreu en l’actual Copa del Món de curses per muntanya

La selecció catalana de curses per muntanya disputa aquest cap de setmana la seva quarta prova internacional de la temporada, després de les cites de la Xina, de la Zegama i de Madeira. Un total de vuit corredors representaran la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) a Livigno, a la regió de la Llombardia, a Itàlia, en el que significa la participació més massiva del 2018, tot superant els sis efectius que van prendre la sortida en la mítica competició basca. La convocatòria del seleccionador Fernando Rosa la componen els següents corredors: David Prades (AE Moutain Runners del Berguedà), Laia Andreu (UE Vic), Pere Rullan (La Molina Club d’Esports), Montse Martínez (AAE Escola del Treball (SE)), Albert Pujol (CE Taradell), Sergi Rodríguez (CE La Segarra), Gerard Españó (AE Moutain Runners del Berguedà) i Jonatan Mora (CE Voltreganès).

La selecció catalana, a la Zegama 2018. Foto: Ivan Torres / FEEC.
La selecció catalana, a la Zegama. Foto: Ivan Torres / FEEC.

Tres debuts
De tots ells, la corredora que ha estat més activa fins ara és Montse Martínez, que va ser setena en la Yading Skyrun i onzena a Madeira. Una prova, aquesta última, que no corresponia a la Copa del Món Sky Classic -com les cites xinesa, basca i llombarda-, sinó al circuit Sky Extra, també de la Federació Internacional de Skurunning (ISF), que engloba les antigues categories Extreme i Ultra. Albert Pujol, Sergi Rodríguez, Pere Rullan i David Prades ja es van estrenar en la Zegama, mentre que Españó, Mora i Andreu debuten internacionalment en aquesta temporada de curses per muntanya.

Laia Andreu, al podi de la Matterhorn Ultraks 2017.
Laia Andreu, al podi de la Matterhorn Ultraks 2017.

Les expectatives d’Andreu
Laia Andreu torna a la competició després d’haver excel·lit durant l’hivern en la temporada de raquetes de neu, on es va proclamar campiona d’Europa i es va imposar en la clàssica Ciaspolada per quarta vegada en la seva carrera. Aquest 2018 és previst que pugui disputar més proves de la Copa del Món, després d’haver fet podi en les seves úniques dues participacions del 2017, de manera que Fernando Rosa no dubta que, “amb l’estat de forma adient, és clara aspirant al Top-5 o al podi”. Un d’aquests podis va arribar en l’últim precedent a Livigno, que aquest any tindrà 34 quilòmetres de distància, uns 2.600 metres de desnivell positiu i trams tècnics per sobre dels 3.000 metres d’altura.