13.06.18
Físic-culturisme

Escollits els 28 seleccionats per a l’europeu de Cornellà

El Campionat de Catalunya de Pallejà va determinar els esportistes que representaran la Federació Catalana de Físic-Culturisme en l’esdeveniment del 23 de juny

El Campionat de Catalunya de Físic-culturisme i Fitness, que va tenir lloc dissabte a la Sala Pal.ladius de Pallejà, va determinar la selecció catalana que participarà en el Campionat d’Europa de la federació mundial (WNBB), previst el 23 de juny a l’Auditori de la Fira de Cornellà. Tal com és habitual, els 28 esportistes que representaran la Federació Catalana de Físic-Culturisme en l’europeu es van escollir per criteris objectius en la competició nacional prèvia, d’acord als resultats en les diverses categories i a l’estat de forma acreditat. La llista de convocats és la següent: Sílvia Pineda, Pere Ginesta, Miguel A. Jiménez, Luis Salas, Moisés Escabias, Aitor Humanes, José Luis Alarcón, Ángel Ávila, Javier Rubiales, Yanick García, Israel Hidalgo, Javier Moya, Daniel Morinigo, Rubén Rey, Sílvia Cuartero, Núria Domènech, Pedro Molina, Daniel Horna, David Lamolla, Manuel Velasco, Josep Roca, Santiago Moreno, Eva Jaén, Beatriz de Haro, Carlos Cuesta, David Rangel, Merche Rivera i Beatriz Cano.

Campionat de Catalunya de Físic-Culturisme 2018.

Noves categories
El Campionat de Catalunya 2018 presentava com a novetat l’estrena de dues categories impulsades per la flamant WNBB (World Natural Body Building). Una d’elles és la de Model Atlètic Masculí i l’altra, la de Fèmines Trained. Totes dues van comptar amb una participació discreta però amb possibilitats de creixement a mesura que avanci la temporada. Els guanyadors van ser David Rangel, Beatriz Cano (Màster) i Merche Rivera (Sènior). Allunyades dels estàndards clàssics del físic-culturisme, aquestes categories pretenen donar cabuda a tots aquells atletes que no desitgen un excessiu desenvolupament muscular però, en contrapartida, busquen els beneficis d’un entrenament regular i un estil de vida nutricionalment saludable que els proporcioni la imatge desitjada.

Campionat de Catalunya de Físic-Culturisme 2018.

Competicions renyides
Pel que fa a la resta de categories, i en especial les de sènior masculí, van estar força animades i van aconseguir oferir un bon espectacle esportiu al nombrós públic. Els resultats de les competicions i la selecció per a l’europeu es van decidir després de més de quatre hores de contínues comparacions i deliberacions per part dels jutges. Cal destacar la victòria en l’absolut masculí d’Ángel Ávila, que presentava un físic equilibrat, harmònic i amb una posada a punt immillorable. Tanmateix, el trofeu al millor posador va recaure en les mans de Manuel Velasco, tot un veterà de les plataformes que als 66 anys manté un estat de forma excel·lent. Pel que fa a la designació de la millor posadora, va vèncer Sílvia Cuartero. Una físic-culturista amb un cos que recorda molt al d’una de les llegendes del culturisme femení i primera Miss Olympia: Raquel McLisch.

Campionat de Catalunya de Físic-Culturisme 2018.

CLASSIFICACIONS

PRINCIPIANTS
1r. David Fernández (Club Esportiu Atenea)
2n. Jordi Segura (Club Esportiu Jyo Fitness)
3r. David Tejada (Club Esportiu Musculmanía)

MÀSTER I
1r. Pedro Molina (Club Esportiu Les Peses Igualada)

MÀSTER II
1r. David Lamolla (Club Esportiu Sandow)
2n. Javier Cortés (Club Esportiu Musculmanía)

MÀSTER III
1r. Manuel Velasco (Club Esportiu Atenea)
2n. Santiago Moreno (Club Esportiu Atenea)
3r. Josep Roca (Club Esportiu Atenea)

SUB 25 FEMENÍ
1a. Silvia Pineda (Club Esportiu Musculmanía)

FÈMINES MUSCULADES -52 KG
1a. Silvia Cuartero (Club Esportiu Sandow)
2a. Eva Jaén (Club Esportiu Atenea)

FÈMINES MUSCULADES +52 KG
1a. Nuria Domenech (Club Esportiu Musculmanía)

BODYFORM
1a. Beatriz de Haro (Club Esportiu Cano Barberà)

SÈNIOR -65 KG
1r. Pere Ginesta (Club Esportiu Sandow)
2n. Luis Salas (Club Esportiu Gali)
3r. Miquel A. Jiménez (Club Esportiu Musculmanía)
4t. Daniel Horna (Club Esportiu Musculmanía)
5è. Javier Español (Club Esportiu Les Peses Igualada)

SÈNIOR -70 KG
1r. Aitor Humanes (Club Esportiu Le Muscle Vip)
2n. Moisés Escabias (Club Esportiu Musculmanía)
3r. José Luis Alarcón (Club Esportiu Jyo Fitness)
4t. Jaume Petit (Club Esportiu Le Muscle Vip)
5è. Javier Fernández (Club Esportiu Les Peses Igualada)

FÈMINES TRAINED MÀSTER
1a. Beatriz Cano (Club Esportiu Cano Barberà)

FÈMINES TRAINED SÈNIOR
1a. Merche Rivera (Club Esportiu Cano Barberà)

MODEL ATLÈTIC -1,75 M
1r. David Rangel (Club Esportiu Le Muscle Vip)
2n. Carlos Cuesta (Club Esportiu Les Peses Igualada)
3r. David Gómez (Club Esportiu Les Peses Igualada)

SÈNIOR -75 KG
1r. Àngel Àvila (Club Esportiu Sandow)
2n. Yanick García (Club Esportiu Sandow)
3r. Javier Rubiales (Club Esportiu Jyo Fitness)
4t. Raúl Vélez (Club Esportiu Jyo Fitness)
5è. Carlos de Haro (Club Esportiu Jyo Fitness)
6è. Rafael Linares (Club Esportiu Musculmanía)

SÈNIOR -80 KG
1r Israel Hidalgo (Club Esportiu Sandow)

SÈNIOR -85 KG
1r Javier Moya (Club Esportiu Tellaetxe)

SÈNIOR +85 KG
1r Rubén Rey (Club Esportiu Jyo Fitness)
2n Daniel Morinigo (Club Esportiu Jyo Fitness)

ABSOLUT SÈNIOR
1r. Àngel Àvila

MILLOR POSADOR
1r. Manuel Velasco

MILLOR POSADORA
1a. Sílvia Cuartero