12.06.18
Handbol

Catalunya, 4a a la Copa de les Nacions d’handbol

La selecció absoluta femenina va exigir al màxim Euskadi en les semifinals i després va pagar l’esforç

La selecció catalana absoluta femenina d’handbol va finalitzar en quarta posició la X Copa de les Nacions disputada el passat cap de setmana, a Porriño (Galicia). Les noies dirigides per Pau Campos, Xavi Vilella i Núria Rosell es van enfrontar en les semifinals a Euskadi, que és l’equip que finalment va conquerir el títol. Les catalanes van anar de menys a més i des de l’inici es van veure superades pel combinat basc, que dominava el marcador de quatre gols a la mitja part (13-9). A la represa, Catalunya va anar retallant les diferències en l’electrònic fins a arribar als últims 15 segons amb empat (26-26). Tanmateix, la darrera pilota era d’Euskadi, que va certificar la victòria (27-26) amb un llançament de penal quan ja no hi havia temps per a la reacció. L’esforç d’aquest partit es va notar en la final de consolació, on les amfitriones van mostrar-se més sòlides (32-26).

La selecció catalana femenina d'handbol, rep el trofeu de 4a en la Copa de les Nacions 2018 a Porriño (Galícia).
La selecció catalana femenina d’handbol rep el trofeu de 4a.

Euskadi, campiona
Catalunya i Galícia es van disputar la tercera posició després que les locals caiguessin en l’altra semifinal de la competició davant de Guinea (25-28). Les africanes van disputar la final contra Euskadi, que es va imposar de tres gols (25-22). Era el segon títol en la Copa de les Nacions de les basques, que la temporada passada ja havien apartat la selecció catalana del títol en les semifinals de Granollers. Això sí, per un resultat molt més ampli (19-25, amb 8-12 a la mitja part), cosa que és indicativa de l’evolució del combinat de Pau Campos durant els últims mesos. L’objectiu, a mitjà termini, és tornar a guanyar un títol que ja es van endur el 2009, en el torneig disputat també en terres gallegues.

La convocatòria
Per aquesta edició, el cos tècnic format per Campos, Vilella i Rosell va comptar amb la participació de Joana Rieres i Judit Tortajada (BM Castellón); Nicole Morales, Míriam González, Judith Vizuete i Kaba Gassama (BM Granollers); Marina Graell (Associació Lleidatana); Sara Galamba (BM La Roca); Mireia Sancho (H Sant Joan Despí); Gal·la Carreras i Marta Barbeito (H Sant Quirze); Ester López i Alba Almansa (H Sant Vicenç); Clara Poo (JH Mataró); Remei Prat (OAR Gràcia Sabadell); i Laura Masip (CH Vilamajor).