11.06.18
Dards

Martín Martí, doble podi al Swiss Open de dards

Va ser subcampió individual i tercer per parelles amb Gabriel Olivé, a més de cinquè en l’Helvetia Open de l’endemà

Martín Martí ha estat el català més destacat en els oberts suïssos de dards d’aquest cap de setmana. Després de ser tercer en el Swiss Open per parelles amb Gabriel Olivé, es va proclamar subcampió en la competició individual, de categoria B. Ja diumenge, va repetir una excel·lent actuació en l’Helvetia Open, de categoria C, tot assolint la cinquena posició. El podi individual és el primer que aconsegueix en un obert puntuable mundial fora de Catalunya i de categoria B. Abans, el 2016, havia guanyat el Catalonia Open (cat. C) i, un any més tard, l’FCD Anniversary (cat. D). Aquests resultats permeten al català seguir en una bona progressió per classificar-se per al Winmau Masters Mundial d’aquest any, a través del rànquing de la Federació Catalana de Dards (FCD): el Destí Winmau 2018.

Els catalans participants en el Swiss Open i l'Helvetia Open 2018 de dards.
Els catalans participants en els oberts suïssos 2018 de dards.

Un destí propici
L’edició del 2018 dels oberts suïssos era la sisena consecutiva que comptava amb esportistes catalans i, una vegada més, ha continuat la tradició de bons resultats. Gairebé tots els representants de l’FCD han sumat alguna de les preuades medalles de les dues competicions durant aquest temps. En aquesta ocasió, la participació catalana la configuraven quatre esportistes: Martín Martí (CD Aigüestoses de Sant Andreu de la Barca), Gabriel Olivé (CD Baix Camp de Reus),  Carlos Santano (CD La Xarxa de Puig-Reig), i Tony Gragera (CD Olot). En el Swiss Open per parelles, els dos darrers van ser eliminats en segona ronda pels suïssos Aeschbach i Lieb (3-1). En canvi, Martí i Olivé van superar consecutivament tres eliminatòries per 3-0 abans de caure en el desempat de les semifinals davant de la parella local formada per Marcel Gugger i Tobias Anliker (3-2).

Martí se supera
En la competició individual, Tony Gragera va perdre al set de desempat de la primera eliminatòria contra l’alemany Nico Wagner (2-1). En la segona ronda, Carlos Santano va ser eliminat pel suís Benjamin Gribi (2-0). Gabriel Olivé va arribar fins a la tercera, on el seu botxí va ser el gal·lès Dean Reynolds, cap de sèrie número u del torneig (2-0).  En canvi, Martín Martí no va tenir oposició fins a la final, i ho va fer en la majoria de partides per 2-0. L’11è cap de sèrie, l’anglès John Scott, i el 6è, el gal·lès Richie Edwards, van caure per aquest resultat. No va ser fins a la sisena ronda, els quarts de final, on el català va cedir el primer set (2-1 contra l’anglès Conan Whitehad) i, en les semifinals, va repetir el mateix resultat (enfront del també anglès James Hurrel). La final contra Michael Unterbuchner, quart cap de sèrie, va ser molt igualada en tots els jocs però l’alemany va assolir la victòria final per 3-0, amb uns parcials a cada set de 2-1, 2-0 i 2-1, tot fent valer la victòria en la sortida dels seus jocs i amb un sol break, trencament de sortida sobre Martí.

La participació catalana en el Swiss Open i l'Helvetia Open 2018 de dards.
Els catalans, en plena participació en els oberts suïssos.

Segueix la ratxa
Ja diumenge va tenir lloc l’Helvetia Open, puntuable de categoria C. Tony Gragera va perdre en la segona eliminatòria (4-2) contra el suís Sandro Wyss i Gabi Olivé (4-1), contra el cinquè cap de sèrie, el gal·lès Wayne Warren. Pel que fa a Carlos Santano, va guanyar el seu primer partit en un obert internacional fora de Catalunya amb un 4-0 contra el local Michael Tetkovic. El seu camí es va tallar en la tercera ronda, en el desempat (3-4) contra el també suís Marcel Gugger. Qui va mantenir la bona ratxa del dia anterior va ser Martín Martí, que en la segona eliminatòria es va desfer del segon cap de sèrie del torneig, l’anglès James Hurrel (4-0) i, més tard, va superar consecutivament els suïssos Michel Roy (0-4), Luis Camacho (2-4) i Andy Bless (2-4). No va ser fins als quarts de final quan va ser derrotat per la mínima (4-3) pel gal·lès Nick Kenny, setè cap de sèrie i campió final del torneig.

Podeu consultar tots els resultats i la crònica de l’FCD a través del següent enllaç.