08.06.18
Dards

Representació de nivell als oberts suïssos de dards

Quatre esportistes de la federació catalana (FCD) participen aquest cap de setmana en el 35è Swiss Open i en l’Helvetia Open

Una edició més, els oberts suïssos de dards comptaran amb la participació de representants de la Federació Catalana de Dards (FCD). Són Martín Martí, esportista del CD Aigüestoses de Sant Andreu de la Barca i actual campió del FCD Anniversary Open 2017; Gabriel Olivé, jugador del CD Baix Camp de Reus i actual sotscampió de Catalunya; Carlos Santano, del CD La Xarxa de Puig-Reig; i Tony Gragera, del CD Olot i esportista amb més participacions internacionals als puntuables mundials. Tots ells prendran part en el 35è Swiss Open de dissabte i en l’Helvetia Open de diumenge, que tindran lloc a Oberglatt, prop de l’aeroport de Zuric, i que són puntuables per als rànquings mundials individuals masculí i femení.

Bons precedents
Per aquesta edició del Swiss Open hi ha registrats 190 jugadors masculins i 45 jugadores femenines. En canvi, amb vista a l’Helvetia Open, la participació baixa una mica. Tots els esportistes provenen de més de 10 països membres de la Federació Mundial de Dards (WDF), essent els suïssos, anglesos, holandesos i catalans els protagonistes de les delegacions més nombroses. Els precedents en les quatre darreres edicions són força positius, ja que els participants catalans, membres en la seva gran majoria de la selecció nacional, s’han emportat diverses medalles. Núria Plaza, amb el primer lloc a les parelles del 2016 i el cinquè lloc del 2015, ha estat la més destacada, però també Josep Arimany “Masnou”, Carles Arola, Raúl Invernon i Tony Gragera, que ha excel·lit sobretot en la modalitat de parelles cegues, que es formen per sorteig i no es coneixen fins que no comença la competició.

Els enfrontaments
En el Swiss Open individual, Gragera s’enfrontarà en la primera eliminatòria a l’alemany Nico Wagner. La resta de representants catalans ja tenen plaça directa per a la següent, on Olivé es trobarà Mark Dalli; Santano, el local Benjamin Gribi; i Martí, el guanyador del duel suís entre Stefan Wyss i Rolf Ruf. En dobles, els quatre catalans ja estan a la segona eliminatòria, on els duels seran Gragera/Santano-Aeschbach/Lieb i Martí/Olivé-Goldsmith/Page. Ja diumenge, en l’individual de l’Helvetia Open, Olivé i Martí s’enfrontaran, respectivament, als suïssos Benedikt Dreyer i Thomas Conrad en la primera eliminatòria. En la segona, Gragera es trobarà el també local Sandro Wyss i Santano, l’austríac Michael Tetkovic o l’alemany Jannis Schneider.