07.06.18
Futbol 7

Catalunya, contra els referents internacionals del futbol 7

L’equip de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) debuta demà al Ciutat de Barcelona contra la quarta millor selecció del món, els Estats Units

El CEM Clot de la Mel, al carrer d’Andrade, 40, acull des d’avui la 13a edició del Torneig Internacional Ciutat de Barcelona de futbol 7 per a persones amb paràlisi cerebral. Un any més, la competició compta amb alguns dels millors equips i seleccions del món, que posaran a prova el combinat de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC). L’estrena de Catalunya serà demà (21 h) contra els Estats Units, que és la 4a millor selecció del món i que ja ha avisat del seu nivell imposant-se en el partit inaugural -malgrat comptar amb set debutants- contra el South West CP United anglès (6-0). El conjunt català, que dirigeix Ramón del Pino, tancarà la primera fase dissabte (14.30 hores) contra el representant d’Anglaterra. Ja diumenge, jugarà per la 5a plaça si és 3r de grup (8.30 h); per la 3a, si és 2n (10.30 h); o per la 1a, si és 1r (12.30 h).

Molt marge de millora
Isma Sánchez, director de la competició i membre de la Federació Internacional de Futbol per a Persones amb Paràlisi Cerebral (IFCPF), va parlar del torneig en la pàgina web de la FECPC. Sánchez va presenciar l’últim mundial d’Argentina en directe i té clar que el nivell de Catalunya “depèn de la inversió que es realitzi en el nivell de formació dels jugadors de promoció”. El directiu creu que la selecció catalana estaria per sota dels setze primers equips nacionals del rànquing, emparellada amb combinats com el danès o el finlandès, que “encara no aspiren a competir en uns Jocs Paralímpics”. Això vol dir que ho tindrà complicat per lluitar pel podi a Barcelona. Tot i això, creu que hi ha motius per a l’optimisme, atès “l’elevat nombre de jugadors de promoció que practiquen futbol”. L’experiència de jugar any rere any un torneig internacional com el Ciutat de Barcelona també és un estímul molt positiu.

Estats Units, al Ciutat de Barcelona 2018.
Estats Units, al Ciutat de Barcelona 2018.

Torneig de referència
L’altre grup, l’A, el componen el vigent campió, el CP United anglès, i tres seleccions nacionals, les d’Escòcia, Argentina (5a del món) i Dinamarca. Dins del format de competició Open (no oficial), que exclou mundials o europeus, no hi ha cap altre trofeu en l’àmbit internacional que pugui arribar a aplegar 7 o 8 seleccions en una mateixa edició, com passa en el Ciutat de Barcelona. Aquest any, la cita és molt important per a bona part dels conjunts participants, que es troben en plena preparació dels pròxims campionats continentals europeu i americà. Tots els partits es poden seguir en directe a través de Youtube o del
canal internacional de la FECPC a Facebook.

La selecció catalana
Porter: David Trepat.
Defenses: David Duran i Raül Carrillo.
Migcampistes: Ismael Grau, Guillem Rivera, Cristian Valentí, Mario Sánchez i Aketza Requena.
Davanters: Pedro Tomás López, Abel Urbina i David González.