05.06.18
Curses per muntanya

Els corredors de la selecció catalana, entre els millors a Madeira

Pol Rodríguez és novè i Montse Martínez, onzena, en la segona prova del circuit Sky Extra de la Copa del Món de curses per muntanya

La selecció catalana de curses per muntanya va completar la tercera participació internacional de la temporada en l’Ultra SkyMarathon Madeira. La prova portuguesa, de 56 km i 4.121 m de desnivell positiu, era la segona del circuit Sky Extra de la Copa del Món de curses per muntanya. Fins ara, el combinat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) només havia participat en competicions de la modalitat Sky Classic -menys extremes- de les Skyrunner World Series 2018. L’actuació de l’equip dirigit per Fernando Rosa va ser molt destacada i Pol Rodríguez (UEC Olesa de Montserrat) va ser novè i Montse Martínez (AAE Escola del Treball (SE)), onzena. En canvi, Eduard Hernández (AE Matxacuca) es va veure obligat a abandonar.

Pol Rodríguez, a l'Ultra SkyMarathon Madeira.
Pol Rodríguez, a l’Ultra SkyMarathon Madeira. Foto: FEEC.cat.

Decisió encertada
Rodríguez està molt satisfet per l’actuació completada a Madeira, després d’haver superat recentment una lesió de dos mesos que li ha restat ritme de competició. Per aquest motiu, va decidir fer una sortida conservadora que li va permetre treure rèdit al final. A més, va decidir córrer sense bastons. Una elecció que considera molt encertada perquè no està acostumat a fer-los servir i li va permetre entrar en cursa des del primer moment. Pel que fa a Martínez, es va quedar a un pas de repetir el Top-10 d’un mes abans a la Xina però la seva 11a plaça la deixa molt ben situada en la classificació general de la combinada, que té en compte els millors resultats en els circuits Sky Classic i Sky Extra. Pel que fa a Hernández, que com Martínez havia descansat la setmana anterior en la Zegama-Aizkorri, no va poder acabar.

El podi femení a Madeira. Foto: Albert Jorquera / ISF.
El podi femení a Madeira. Foto: Albert Jorquera / ISF.

Catalans al podi o a tocar
L’Ultra SkyMarathon Madeira és una cursa de muntanya altament tècnica, que en alguns trams requereix coneixements tècnics d’escalada de grau 2. La neerlandesa establerta a Catalunya Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa) va demostrar la seva fortalesa en aquestes circumstàncies, tot superant, amb un temps de 6h45:09, la sueca Emelie Forsberg (6h45:51). El podi el va tancar Núria Picas (AE Mountain Runners del Berguedà), que també va ser capaç de baixar de les set hores (6h57:25). En categoria masculina, Pau Capell (5h57:08) va ser quart, per darrere de l’anglès Jonathan Albon (5h47:57), el suec André Jonsson (5h54:43) i el rus Dmitry Mityaev (5h56:20).