31.05.18
BikeTrial

Joel Llorens representarà Catalunya en l’europeu de BikeTrial

Les despeses econòmiques previstes per participar en el mundial de Sardenya, a l’agost, han minvat la selecció catalana amb vista a la cita txeca d’aquest cap de setmana

Joel Llorens Traveria serà l’únic pilot de la selecció catalana que es desplaçarà fins a Brezová (República Txeca) amb vista al Campionat d’Europa d’aquest any, que es disputa aquest cap de setmana. La Unió Catalana de BikeTrial ja no va tenir representació a Terchová (Eslovàquia) per la primera etapa de la Copa d’Europa. Una competició, aquesta última, que es decidirà el 6 d’octubre a Sant Fruitós de Bages, on lògicament la presència de l’equip de Catalunya sí que serà massiva.

El mundial, prioritari
Les dificultats econòmiques per afrontar aquests desplaçaments, tant a Eslovàquia com a la República Txeca, han minvat la presència de catalans en les dues primeres cites internacionals de la temporada, vist que gairebé tots ells donen prioritat al Campionat del Món, que tindrà lloc del 10 al 12 d’agost a Bolotana (Sardenya, Itàlia), i que també suposarà una despesa important des del punt de vista logístic. En l’última edició del campionat d’Europa, que també es va disputar a la República Txeca (Brno), però en format indoor, el mes de novembre passat, hi va haver dos representants de Catalunya, Martí Rusiñol i Conrad Navarro, que van ser novè i vuitè en les seves respectives categories, Benjamin i Minime.

Experiència valuosa
Joel Llorens Traveria, de 17 anys, participarà en la categoria júnior, on espera obtenir bons resultats, malgrat la lògica competència dels pilots locals i eslovacs, que l’any passat a Brno ja van ser protagonistes. Llorens arribarà a Brezová divendres i competirà dissabte, a partir de les 10 del matí. Les seccions a superar són eminentment naturals i la seva actuació a la República Txeca li servirà per agafar una valuosa experiència si participa en el mundial de Sardenya. Brezová és un lloc que habitualment ja ha acollit Campionats i Copes d’Europa, i Campionats del Món de BikeTrial, a més de proves nacionals txeques. Els organitzadors són els clubs SX Zapad, AMK Brezová, Klub Cyklotrialu i ACR, amb la col·laboració de la CMB, la Unió Internacional de BikeTrial (BIU), l’Ajuntament de Brezová i la Junta de la regió de Karlovy Vary.