16.05.18
Esquí de muntanya

Cinc podis de la selecció catalana a la Xina

L’equip d’esquí de muntanya de la FEEC va ser clarament protagonista al World Ski Mountaineering Masters 2018, amb doble triomf de Jordi Alís

Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team), Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà) i Erola Bisquert (UE Vic) van pujar al podi durant la World Ski Mountaineering Masters 2018, al pic Gangshika, a la província de Qinghai, a la Xina. Era la darrera participació de la selecció catalana d’esquí de muntanya aquesta temporada, en la qual ha aconseguit el primer títol internacional amb un equip íntegrament català, al Tour du Grand Paradis. L’equip de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) era un dels convidats per la Chinese Mountaineering Association per participar en l’esdeveniment, que compta un campus on atletes de totes les nacionalitats comparteixen activitats i experiències.

Jordi Alís, al capdamunt del podi, a la Xina.
Jordi Alís, al capdamunt del podi, a la Xina.

Doble triomf d’Alís
Jordi Alís va ser el gran dominador de les curses i es va imposar tant en la categoria esprint com en la cronoescalada. L’esquiador del Cerdanya Skimo Team va estar acompanyat per dos esquiadors locals en el podi de la categoria esprint, on cal destacar també el quart lloc del català Sergi Lambea (CE Madteam). A la vertical, Alís va tornar a mostrar la seva superioritat i es va imposar als esquiadors xinesos i a Sergi Lambea, que va ser cinquè. També hi havia representants francesos i americans.

Clàudia Sabata i Erola Bisquert, segona i tercera.
Clàudia Sabata i Erola Bisquert, segona i tercera.

Sabata excel·leix
Pel que fa a la categoria femenina, la berguedana Clàudia Sabata va aconseguir el tercer lloc en la prova vertical, on la russa Enakaterina Osichkina va mostrar el seu domini davant la catalana i les esquiadores xineses. Els rols gairebé es van repetir en la cursa esprint però amb un pas endavant de les representants de la selecció. Sabata va ser segona i l’osonenca Erola Bisquert, tercera, just pel darrere d’Osichikina.

Fotos: FEEC.