02.05.18
Esquí de muntanya

Cardona i Pinsach tanquen la temporada amb victòria

L’equip de la selecció catalana d’esquí de muntanya s’imposa en el Tour du Grand Paradis, a la Vall d’Aosta

La selecció catalana d’esquí de muntanya va tancar la temporada amb la participació en la vuitena edició del Tour du Grand Paradis, que es va disputar a la Vall d’Aosta el passat cap de setmana. L’equip format per Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Marc Pinsach (CE Cassanenca) es va proclamar guanyador de la cursa amb un temps de 2h09:53, tot superant els francesos Arnaud Equy i Yoann Sert per només dos segons d’avantatge. Tal com destaca el seleccionador català d’esquí de muntanya, Joan Cardona, es tracta de la “primera victòria d’un equip íntegrament català en una cursa internacional als Alps”.

Alís i Reyné, dotzens
Amb aquest resultat, Cardona i Pinsach completen una excel·lent temporada a escala internacional, que inclou la quarta plaça en la Pierra Menta, la cinquena en l’Altitoy i la sisena en l’Adamello. La selecció catalana de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) també estava representada a la Vall d’Aosta per Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) i Joan Reyné (Ski Club Camprodon), que també van protagonitzar una bona cursa i van acabar en dotzena posició. En categoria femenina, el triomf va correspondre a les franceses Lorna Bonnel i Sophie Mollard, que amb un temps de 2h42:26 van assolir el 19è millor registre absolut.

Oriol Cardona i Marc Pinsach, al Tour du Grand Paradis.

Trajecte retallat
La cursa havia d’arribar fins al cim del Gran Paradis (4.061 metres) però es va haver de retallar per motius meteorològics. Finalment, el punt més alt assolit va ser de 3.500 metres. Tot i això, l’itinerari de la prova va ser espectacular i l’èxit de Cardona i Pinsach conserva tots els matisos de mèrit. En total, van participar 112 parelles en la competició de la Vall d’Aosta, que tancava el calendari competitiu de la temporada i que un mes abans de la seva disputa va veure com la selecció catalana confirmava la participació.

Fotos: Joan Cardona.