01.05.18
Pitch and putt

Amador Rodríguez, campió del món sènior de pitch and putt

Josep Martínez i Pilar Montero van completar l’excel·lent actuació catalana a Verín (Galícia) amb les seves segones posicions

El català Amador Rodríguez, qui ja s’havia imposat en la categoria de majors de 55 anys en el Mundial Strokeplay de l’any passat, va complir els pronòstics i es va imposar en l’edició inaugural del Campionat del Món Sènior de pitch and putt, disputada a Verín (Galícia). Rodríguez, amb unes targetes de 51, 52 i 48 cops (-11), es va imposar amb dos cops d’avantatge sobre el també català Josep Martínez (-9), que va treure profit d’una extraordinària tercera volta (47 cops) per resistir el setge dels irlandesos Whesee Murphy (-8) i Pacelli Darcy (-5), vigent campió europeu del seu grup d’edat i autor del millor recorregut en la tercera volta (46). Martínez va certificar la seva segona plaça amb unes targetes de 53, 53 i 47. José Pérez (Catalunya) es va haver de conformar amb la cinquena posició, tot i haver acumulat els mateixos cops que Darcy (157, 5 cops sota el par). Les seves targetes havien estat de 51, 56 i 50.

El Campionat del Món per a majors de 55 anys a Verín (Galícia).

Montero, subcampiona
En categoria femenina, Pilar Montero va estar a punt d’endur-se la victòria, però la irlandesa Breda White la va acabar superant en el play-off. Totes dues van acabar empatades els tres recorreguts (169, cops +7), però White va ser més efectiva en el desempat. Abans, la representant de la Federació Catalana de Pitch and Putt (FCPP) havia protagonitzat una remuntada espectacular en la tercera volta, tot eixugant els tres cops d’avantatge que tenia la irlandesa amb una targeta final de 55 cops. En les dues primeres voltes, les seves targetes havien estat de 58 i 56. La també catalana Maria Rosa Pérez va ser tercera amb 181 cops, 19 sobre el par, tot i la proximitat de les gallegues Matilde López i Carmen Casar i de la seva compatriota Rosa Maria Miranda, que es van quedar a dos cops.

Revisa en aquest enllaç tots els resultats del primer mundial per a major de 55 anys disputat a Verín (Galícia).