29.04.18
Política Esportiva

KMS per la Llibertat ja marxa en paral·lel cap a Soto del Real i Estremera

La pluja, el vent i el fred han fet acte de presència en el camí cap a Algora (Guadalajara), però la marxa ha aconseguit recuperar el retard acumulat

Tal com estava previst, la marxa atlètica per relleus KMS per la Llibertat s’ha desdoblat en arribar a Algora (Guadalajara), punt final del sector 10, amb inici a Maranchón. Uns atletes han emprès el camí cap a Soto del Real, la població on hi ha el centre penitenciari on estan reclosos Jordi Sànchez i Jordi Cuixart; i uns altres han iniciat el recorregut fins a Estremera, on romanen tancats Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull.

KMS per la Llibertat.

Les emocions que vénen
Demà a primera hora del matí, les dues expedicions han d’arribar simultàniament a les dues localitats que acullen totes dues presons, on faran lliurament dels testimonis i dels llibres signats als advocats dels presos polítics. Cap a les nou del matí, els dos grups d’atletes tornaran a córrer en paral·lel amb un únic destí, Alcalá-Meco, que és la presó on Carme Forcadell i Dolors Bassa estan privades de llibertat. El lliurament dels obsequis als advocats de les preses polítiques està programat a partir de les tres de la tarda, moment en què ja han d’haver arribat els rellevistes provinents d’Estremera (14.40 h) i Soto del Real (15 h).

KMS per la Llibertat.

Res no els atura
La meteorologia, després de la segona nit completa corrent, no ha estat gens benèvola, ja que la pluja, el vent i el fred han entrat en acció. No obstant això, els atletes han fet una demostració de coratge, no només mantenint el ritme en tot moment sinó també retallant al màxim un dèficit de temps que ha arribat a situar-se en les dues hores respecte a la mitjana horària prevista. L’arribada a Algora s’ha produït al voltant de les set de la tarda, quan el càlcul era que s’hi arribés a dos quarts. D’aquesta manera, tot apunta que KMS per la Llibertat podrà mantenir el programa previst de manera gairebé absoluta. Una gesta que defineix perfectament la determinació del poble català, que quan es proposa alguna no té límits.