28.04.18
Política Esportiva

KMS per la Llibertat s’acosta a l’altura de Saragossa

Les mostres de suport van ser continuades durant el trajecte en territori català, malgrat haver-se recorregut en bona part de matinada

KMS per la Llibertat continua amb pas ferm el seu trajecte cap a les presons madrilenyes. La marxa atlètica per relleus té previst arribar a Azuara, que és a una cinquantena de quilòmetres al sud de Saragossa, una mica abans de les onze de la nit. En aquests moments, els atletes estan al mig del tram del sector 6, que ha començat a Gelsa, també a la província de Saragossa, Hi ha 50,68 km de trajectòria clarament ascendent. No serà fins demà a mitja tarda (18.30 h) que l’expedició es bifurcarà, just a l’arribada a Algora (Guadalajara), punt final del sector 10. Uns corredors emprendran el camí cap a Soto del Real i uns altres, cap a Estremera. La reunificació definitiva es produirà a Alcalá-Meco, on és previst que els esportistes arribin dilluns cap a les tres de la tarda.

Moltes mostres de suport
El recorregut per territori català, des del Parlament de Catalunya fins a Fraga, va estar marcat per les incomptables mostres de suport de la ciutadania, i això que bona part de la marxa es va desenvolupar de matinada. Poblacions com Piera, Capellades o Igualada (Anoia) van rebre els corredors amb aplaudiments i a Bellpuig (Urgell) se’ls va esperar de manera massiva i il·luminant els carrers amb espelmes, malgrat que el pas se’n va anar més enllà de les dues de la nit. L’organització es mostra molt agraïda per aquesta demostració d’escalf. A primera hora del matí, els atletes han travessat Lleida per les emblemàtiques rambla de Ferran i avinguda de Blondel, a tocar de l’Estàtua d’Indíbil i Mandoni i de la Paeria, per seguir definitivament el camí cap a Fraga. Diversos dels participants en aquest sector, el quart, eren de les comarques lleidatanes, tot i que encara n’han participat més (10) en el sector 6.