26.04.18
Pitch and putt

46 catalans, al mundial de majors de 55 anys de pitch & putt a Verín (Galícia)

Amador Rodríguez és el jugador de la FCPP que acredita millors resultats en categoria sènior, a escala internacional, durant els darrers anys

La localitat gallega de Verín acull aquest cap de setmana la primera edició del Campionat del Món Individual de Pitch and Putt per a majors de 55 anys. Tots els jugadors faran un total de 54 forats en 3 voltes, entre dissabte i diumenge. Un total de 46 jugadores i jugadors catalans participaran en la competició, juntament amb jugadors de moltes altres associacions d’altres països. Amador Rodríguez és el representant de la Federació Catalana de Pitch and Putt (FCPP) que s’ha classificat amb millor puntuació i el que acredita uns millors resultats en categoria sènior, a escala internacional, durant els darrers anys.

Catalans a la selecció europea de pitch and putt.
Catalans a la selecció europea de pitch and putt.

Entre els favorits
Rodríguez arriba al mundial per a majors de 55 anys en bona forma, com demostra el fet que va ser primer en la categoria sènior, i tercer en l’absoluta, a la conclusió del recent Open Catalunya jugat el 7 i 8 d’abril a Vallromanes. Entre els seus llogres més destacats, hi ha la victòria en la categoria sènior durant el Campionat Mundial Strokeplay del 2017, jugat a Imjelt (Noruega). Aquell èxit li va permetre conservar el títol que havia guanyat a Tambre (Galícia) quatre anys abans. Cal destacar també entre la participació catalana la presència de Pilar Montero, que recentment va formar part, com a única dona en l’equip, de la selecció europea que es va enfrontar a Sud-amèrica.

Els vuit preconvocats per a l'europeu del País Basc.
Els 8 preconvocats per a l’europeu del País Basc.

Primers preseleccionats per a l’europeu
D’altra banda, ja han quedat definits els vuit jugadors que segueixen optant a representar Catalunya al juny en el Campionat d’Europa del País Basc. Tots ells van obtenir la preconvocatòria per a l’europeu durant la primera competició selectiva, disputada al P&P Vallromanes el 14 d’abril. Els escollits són els següents: David Riera, Paco Salido, Fernando Cano, Carlos Vilardell, Alex Albiñana Jr, Eric Puig, Emili Sanmartin i Josep Iglesias. El seleccionador català, Xavier Ponsdomènech, definirà la convocatòria definitiva de sis jugadors en funció dels resultats en la segona part dels ‘trials’, que es farà, també al País Basc, el mes de maig.