25.04.18
Beisbol i Softbol

Catalunya, 4a en la PONY League de softbol

L’equip masculí de beisbol acaba 14è en la competició continental sub-16 de Praga

La selecció catalana sub-16 femenina de softbol es va erigir en un dels equips revelació de la PONY League, la competició d’àmbit continental que va tenir lloc la setmana passada a Praga (República Txeca). En la seva primera participació, Catalunya va ser quarta, mentre que l’equip masculí de la Catalunya Baseball Academy U16 va saldar el seu debut internacional amb la 14a posició. La selecció femenina, comandada per Emmanuel Francis, amb l’ajuda de Marc Carrillo, estava formada per 8 jugadores del CBS Sant Boi, 3 del CB Viladecans, 2 de l’Hèrcules d’Hospitalet, 2 del Projecte de Softbol Gavanenc i 1 del CB Barcelona. Per la seva banda, la masculina, amb Edgar Hernández al capdavant ajudat per Eloi Puigferrer, comptava amb 7 efectius del CB Viladecans, 5 del CB Barcelona, 3 del CBS Sant Boi, 2 de l’Hèrcules d’Hospitalet i 1 dels Drac’s de Manresa.

Les selecció catalana sub-16 femenina, a la PONY League de beisbol i softbol, a Praga.

A tocar del podi
El combinat català sub-16 de softbol va debutar amb una victòria contra el representant d’Ucraïna (10-0), que va tenir continuïtat contra els Eagles Green locals (5-1). Faltava una victòria per assolir la primera plaça de grup i aquesta va arribar per la mínima, 1-0 contra les London Mets angleses. Tot i haver arribat als quarts de final imbatuda, Catalunya va patir per accedir a les semifinals contra un altre equip txec, l’SK Horní SM, que va plantar cara fins al final (9-8). Qui va apartar el conjunt d’Emmanuel Francis del títol va ser Holanda A (5-0) i, fruit del cansament, les catalanes van quedar fora del podi contra un equip que ja havien derrotat, els Eagles Green (2-0).

Les selecció catalana sub-16 masculina, a la PONY League de beisbol i softbol, a Praga.

Una experiència positiva
Pel que fa a la selecció masculina sub-16, es va estrenar amb triomf contra els Tigres de Balashikha russos (5-1) però, en canvi, no va tenir cap opció contra Israel (9-1). La derrota contra el Prague Team local (5-4) va impedir que Catalunya pogués optar a una classificació més altra, ja que l’últim rival que quedava en la fase de grups era el més fort, Holanda A, que es va imposar amb contundència (8-2) malgrat la bona imatge catalana. Ja en la lluita per la 13a posició, els d’Edgar Hernández van vèncer els Diamond Troops d’Ucraïna (11-2) però no van poder contra els Indians francesos (15-0), que van deixar el balanç de l’equip català en dues victòries i quatre derrotes. Tot i això, l’aprenentatge és més que positiu.

Fotos: Joan Soriano / FCBS.